събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1517 прочитания

  HeleCloud придоби софийската DataStork

  Не се разкриват финансови детайли по сделката
  01 юли 2020, 16:57 a+ a- a

  HeleCloud, технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services (AWS) с офиси в Лондон, София и Хага, обяви, че е придобила DataStork, компания за софтуерен облачен инженеринг и AI/ML услуги, със седалище в София. Сделката е подкрепена от инвестиция на BGF, най-активния инвеститор във Великобритания и Ирландия.

  Придобиването на DataStork подсилва амбицията на HeleCloud да бъде водещ партньор по отношение на публичните облачни услуги за европейския бизнес и да подкрепи облачната революция чрез предоставяне на умения, знания, инструменти и оперативни възможности за средни и големи предприятия в платформата AWS. HeleCloud е вече един от водещите AWS партньори в региона на EMEA, опериращ на най-високото ниво - Premier.

  Основана през 2016, DataStork е разработила широк спектър от технически възможности, обхващащи Microservices, Internet of Things (IoT), Serverless, DevOps, BigData, еластични системи, потребителски интерфейс и системи за търсене. В компанията работят над 20 софтуерни инженери, разработващи авангардни софтуерни решения за редица големи клиенти, включително Bosch, Uber, HedgeServ и FT. Като компания за разработка на облачен софтуер, DataStork помага на клиентите си да развиват иновации, да се възползват от неограничена гъвкавост, да оптимизират разходите, да намалят времето на престой и да подобрят управлението на жизнения цикъл на приложенията. Силните страни на DataStork варират от архитектурата на системи чрез разработване и тестване на софтуер, до ефективно изпълнение и практики за подобрение на оперативните процеси на техните клиенти.

  „Всеки съвременен бизнес е дигитален. Компаниите, които се фокусират върху наличните данни и въвеждат иновации бързо, за да превърнат тези данни в добавена стойност за своите клиенти и в собствено пазарно предимство, ще бъдат лидерите на утрешния ден. Придобиването на DataStork е естествена следваща стъпка за HeleCloud по пътя ни към осигуряване на водещите за пазара възможности, които съвременните организации очакват от нас. Заедно HeleCloud и DataStork ще бъдат по-добре подготвени от всякога, за да помогнат на клиентите да трансформират наличните си приложения, да внесат иновации отвъд конвенционалния софтуер за изграждане на системи в Облака, да извлекат полезна информация от своите данни и да разширят бизнеса си чрез платформата на AWS“, заяви Добромир Тодоров, изпълнителен директор и Chief Cloud Officer на HeleCloud.

  “Комбинацията от софтуерен инженеринг на DataStork и AI/ML уменията им с нашия широк експертен опит в областта на AWS и разрастващото ни се присъствие на европейския пазар ще предоставят на клиентите възможностите, които са им необходими, за да бъдат успешни. Очаква се придобиването да доведе и до по-голяма ефективност на бизнеса ни и увеличен пазарен дял. Разбира се, ние ще се уверим, че всички съществуващи клиенти на DataStork продължават да получават същите висококачествени услуги, с които са свикнали досега, но също така ще могат да се възползват от възможностите на по-голямата група“, добави Тодоров.

  “Чрез опита ни с големи еластични системи в облака, интернет на нещата и Big Data за големи компании като Bosch, Uber и FT, DataStork е в отлична позиция да разшири портфолиото на HeleCloud с услуги с висока добавена стойност в областта на облачното софтуерно инженерство. Основното предизвикателство в усвояването на вече зрелите и всеобхватни публични облачни услуги през последните години е възможността на наличния софтуер да се възползва от тях в пълна степен, както и повишената сложност на управлението на комбинирани хибридни облачни решения”, коментира Дойчин Йорданов, основател и изпълнителен директор на DataStork, като допълни, че “DataStork, с основното си VMware R&D наследство и ноу-хау в платформата на AWS, ще ускори процеса за мигриране в публичния Облак на клиентите на HeleCloud чрез адаптиране на софтуерната архитектура към облака и разработка на хибридни облачни решения, основани на AWS и VMware технологии и оркестрирани чрез изкуствен интелект (AI).”

  Страните не разкриха финансовите детайли по сделката, която беше финализирана по-рано тази седмица.

  DataStork, която ще продължи да работи под това име, сега е дъщерно дружество, изцяло притежавано от HeleCloud.

  Компаниите разполагат с тясно свързани портфолиа от услуги, които ще продължат да развиват и интегрират с течение на времето.

  Това е второто придобиване за HeleCloud от 2019 насам, когато компанията придоби OlinData, AWS Advanced Consulting Partner, базирана в Холандия, специализирана в инфраструктурата с отворен код, като част от непрекъснатия растеж на HeleCloud в цяла Европа, подкрепен от BGF.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 16 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 17 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 17 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 22 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила