петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1668 прочитания

    ДЗИ придобива бизнеса на NN в България

    Сделката подлежи на регулаторно одобрение и се очаква да бъде финализирана в хода на 2021
    11 февруари 2021, 09:55 a+ a- a

    Белгийската KBC Груп и базираната в Холандия NN Group постигнаха споразумение ДЗИ Животозастраховане, част от белгийската банково-застрахователна група, да придобие всички акции от NN Пенсионно осигуряване и всички активи и пасиви от NN Животозастраховане. Сделката подлежи на регулаторно одобрение и се очаква да бъде финализирана в хода на 2021.

    Придобиването на пенсионния и животозастрахователния бизнес на NN в България позволява на КВС Груп в България, която присъства в страната с ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и други дъщерни дружества, да разшири още повече богатата си палитра от банково-застрахователни предложения към клиентите, като я допълни с висококачествени пенсионноосигурителни продукти, като в същото време предостави допълнителни възможности за кръстосани продажби на банкови и общозастрахователни продукти чрез подхода за единна точка на продажба.

    Достигнатото споразумение ще позволи на ДЗИ да увеличи допълнително дела си от животозастрахователния пазар в България посредством редица традиционни животозастрахователни продукти и такива с инвестиционен характер, затвърждавайки лидерската си позиция на пазара.

    В допълнение дистрибуционната мощ на цялата КВС Груп в България ще бъде подсилена благодарение на мрежата на NN, състояща се от 300 обвързани застрахователни агенти в основните градове в страната.

    NN България развива своя пенсионноосигурителен и животозастрахователен бизнес от стъпването си на пазара през 2001. Тя има 138 служители и се гордее с клиентска база от над 400 000 физически лица и 400 корпоративни дружества, както и приблизително 1 млрд. евро в активи под управление.

    КВС Груп присъства в българския финансов сектор от 2007. През 2009 KBC предефинира стратегията си и включи България като един от своите основни пазари. Придобиването ще позволи на ОББ и ДЗИ да увеличат допълнително потенциала си за кръстосани продажби чрез тяхното вече добре позиционирано банково и застрахователно присъствие на българския пазар, да обслужват повече клиенти и да се възползват от икономиите от мащаб и увеличената видимост.

    Фабиан Рупрехт, главен изпълнителен директор на NN Международно Застраховане, коментира: „След внимателна оценка преценихме, че продажбата на бизнеса на NN в България ще бъде в интерес на бъдещото му развитие. Постигнатото решение е резултат от сериозен анализ, целящ идентифицирането на подходящ купувач, съответстващ на нашата култура и заинтересован да продължи бизнеса ни. Уверени сме, че ДЗИ е достатъчно добре позиционирана на пазара, за да продължи успешното развитие на пенсионния и застрахователния ни бизнес в България.”

    Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС Груп в България, каза: „Тази сделка предоставя на нашите над 1.8 милиона клиенти достъп до пенсионно осигуряване и допълнителни възможности за животозастраховане в допълнение към широката ни гама от стабилни, сигурни и напълно интегрирани финансови решения. Разширяването на дейността ни в България, използвайки компетентността и динамиката на ОББ и ДЗИ и предлагането на общи продукти и услуги, ще ни помогне да постигнем целите си, да диверсифицираме приходите си и да подсигурим успеха си в бъдеще. Очаквам с нетърпение да заработим в сътрудничество с новите си служители и мениджърски състав и съм убеден, че заедно ще затвърдим лидерската си позиция в услуга на всички наши клиенти и други заинтересовани страни.”

    Николай Стойков, главен изпълнителен директор на NN България, каза: „Продажбата отбелязва една нова фаза и следваща стъпка в историята ни на пазара и ние сме уверени, че с обединяване на силните ни страни, ще можем да предложим по-широк набор от продукти и разширени възможности за обслужване и свързване с нашите клиенти и бизнес партньори. Оставаме ангажирани с това, което е било нашия основен фокус през годините: да помагаме на хората да планират финансовото си бъдеще.”

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 2 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 18 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 19 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 19 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство