понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  633 прочитания

  Chaos Group разширява присъствието си в технологиите за компютърна графика

  Компанията променя и бранд идентичността си, като вече ще оперира под името Chaos
  24 февруари 2021, 11:51 a+ a- a

  Българската софтуерна компания Chaos Group (Хаос Груп), световен лидер в технологиите за компютърна графика, разширява присъствието си в сектора с обновено портфолио от продукти и услуги за фотореалистични изображения и анимация. Амбицията на компанията е да предложи цялостни технологични решения за пълния цикъл на работа на 3D артистите и дизайнерите, така че те да могат лесно, бързо и ефективно да визуализират всяка своя идея.

  В допълнение към утвърдените си разработки Chaos Group вече предлага и технологии за обработка и достъп до изображения в реално време (Chaos Vantage, V-Ray Vision), онлайн платформа с 3D модели и материали с високо качество (Chaos Cosmos), услуга за лесна и бърза онлайн обработка на изображения (Chaos Cloud) и редица гъвкави предложения към потребителите.

  “Във време, когато нуждата от дигитално съдържание нараства стремително, искаме да дадем в ръцете на потребителите готово решение, което да им дава увереност и творческа свобода. Основно предизвикателство в компютърната графика е да се поддържа баланс между бързината на работа и качеството на изображенията. Нашата стратегия е да запазим високото качество, което осигуряват продуктите ни, и да предложим бърз достъп до финалните изображения, лесно преминаване между различни платформи и различни формати за ползване на продуктите ни“, казва Петър Митев, съосновател на Chaos Group.

  С оглед на визията за създаване на цялостна екосистема от продукти за 3D визуализация, компанията променя и бранд идентичността си, като вече ще оперира под името Chaos. Новата визуална идентичност на семейството от продукти и на организацията е разработена с помощта на британската агенция Uniform. 

  Преди повече от 20 години Chaos Group печели доверието на дизайнери и 3D артисти по света с първата си разработка Phoenix – симулатор на дим и огън. Продуктът е създаден от основателите на компанията Владимир Койлазов и Петър Митев, състуденти от Факултета по математика и информатика на Софийския университет и съоснователи на компанията. През 2002 е представена първата версия на ключовия продукт, рендерът V-Ray, който обработва до фотореалистичност изображения в различни платформи за 3D визуализация. За неговата разработка през 2017 Владимир Койлазов е отличен с наградата на Американската филмова академия в категория „Научни и инженерни технологии“ за цялостен принос към киноиндустрията.

  През последните няколко години компанията работи по нови продукти и услуги за обработка на изображения в реално време, онлайн услуги и библиотека от 3D модели. Технологиите на Chaos Group за фотореалистични изображения и анимация се използват ежедневно от водещи студиа за дизайн, архитектура, реклама, кино и специални ефекти.

  Разработките, създавани в София, оживяват в емблематични филмови заглавия като Game of Thrones, Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom и др.

  В основния офис на Chaos Group в София работят над 320 души - инженерни екипи, както и екипи за иновации, бизнес стратегии, продажби, маркетинг и връзки с клиентите. Компанията има офиси и в Прага, Лос Анджелис, Токио и Сеул.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Chaos Group в JOBS.bg тук

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 38 минути
  преди 49 минути
  Работното място през 2021: Вижте кои са основните тенденции
  Проучване на VMware показва, че благодарение на дистанционния модел на работа 82% от бизнес лидерите са привлекли таланти, живеещи извън големи икономически центрове
  преди 2 часа
  преди 2 часа
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 2 часа
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 3 часа
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година