четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3539 прочитания

    Правят първа копка на завод за 40 млн. лв. в Тракия икономическа зона

    Ще бъдат разкрити 150 нови работни места
    30 март 2021, 15:18 a+ a- a

    Първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади ще направят утре министърът на икономиката Лъчезар Борисов и Здравко Линкин, председател на съвета на директорите „Интерлинк Груп“ АД.

    Българската компания ще инвестира 39 705 000 лв. в материални и нематериални активи в индустриална зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона. Общата площ е 194 000 кв. м. /около 200 дка/ като по проект до 30.06.2022 ще бъде изградено първото производствено-складово хале с разгъната застроена площ 22 500 кв. м. През следващите 5-10 години ще бъдат построени още 3 производствено-складови халета.

    В новия завод, чийто инвеститор е фирмата-майка „Интерлинк Груп“, ще започне производство свързаното дружество „Профилинк“. Компанията е в топ 10 на европейските производители на PVC профили.

    Модерното предприятие ще е с капацитет на първи етап 10 000 тона годишно алуминиеви профили при напълно автоматизиран производствен процес. По предварителни разчети то ще стартира дейност в периода юли - септември 2022. Ще бъдат разкрити 150 нови работни места.

    По своите параметри базата на „Профилинк“ се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров. Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“, а проектът е поверен на арх. Георги Стоянов, управител на "Архитектурно дизайнерско студио".

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС