събота, 21 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1848 прочитания

  Над 60 студенти от двете академии на KPMG IT Service с успешен старт в екипа на компанията

  Битката за таланти не е в “купуването”, а в създаването и развитието на нови ИТ специалисти, коментира Светослав Спасов, изпълнителен директор на KPMG ITS
  17 май 2021, 11:49 a+ a- a

  Випуск 2021 на Cloud & DevOps Academy вече е част от голямото семейство на KPMG IT Service след като успешно премина 5-месечна програма за обучение, предоставена от KPMG IT Service OOD и ментори и тренери от ITCE.

  Академията, единствена у нас с основен фокус върху Cloud & DevOps технологиите и практиките, прие 10 студенти, които усвоиха знания и умения за облачни решения, базирани на Microsoft технологии, както и DevOps концепции и практики на работа. Така броят на младите хора, които за последните 2 години заеха своите работни места като инженери в облачните технологии, наближава 30. Тридесет и двамата са дипломираните студенти от ERP Academy за SAP консултантски услуги, които също успешно работят за клиентите на компанията. Тази академия стартира като част от глобалната стратегия на KPMG ITS за предоставяне на най-добрите SAP консултантски услуги на организации по целия свят.

  И двете академии са плод на разбирането на KPMG IT Service, че битката за таланти не е в “купуването” на готови специалисти. Според Светослав Спасов, изпълнителен директор на KPMG ITS, решението за преодоляване на недостига на кадри в сектора е в целенасочени и последователни инвестиции от страна на бизнеса като време, средства и експертиза в нишови проекти, които да дават шанс на хора с различна квалификация да правят успешна кариера в Информационните технологии.

  Студентите на Cloud & DevOps Academy получиха водещи в бранша сертификати по технологии на Microsoft и Linux, учиха усърдно и работеха в тясно сътрудничество със своите ментори, за да се подготвят за бъдещите си проекти и кариера в ИТ сектора. За целта те усвоиха фундаментални знания за корпоративната ИТ среда, след което в зависимост от избора си специализираха в направления като Cloud Infrastructure, SharePoint, DevOps, Applications, Microsoft 365 и Open Source Infrastructure. Освен технологични умения, студентите натрупаха и други умения като продуктивност в Microsoft 365, бизнес комуникация, презентационни умения, управление на времето, емоционална интелигентност, Agile, управление на проекти и други.

  Успехът на двете академии ни радва много, дава ни увереност, че работим във вярната посока, като мислим за това как да продължим и надграждаме обучението, как да създаваме и развиваме културата на учене (Learning Culture) като цяло, коментира още Светослав Спасов. “Ние искаме талантите, които привличаме и обучаваме, след успешното приключване на академиите ни, да се реализират в KPMG IT Service. За нас тази инициатива е огромна инвестиция. Академиите са с продължителност от 4-5 месеца, имаме сериозни инвестиции в подготовката на материали, в провеждане на обучения, в осигуряване на възнаграждения на студентите ни”.

  Cloud&DevOps Academy e постоянна инициатива с по един випуск годишно и следващият курс ще започне през есента на тази година. Организаторите от страна на KPMG IT Service и ITCE вече работят по новостите, които имат намерение да въведат за своите студенти и тяхното обучение.

  KPMG IT Service OOD е основана през 2015 от 15 опитни професионалисти, като резултат от придобиването на стартъп за облачни решения. В момента KPMG IT Service е работодател на над 300 ИТ професионалисти, по-голямата част от които са старши технически експерти в областта на облачни технологии, софтуерно инженерство, интелигентни автоматизации, управление на проекти, процеси и ИТ услуги. Мисията на компанията е да дигитализира бизнеса на общо 154-те KPMG компании по света и техните клиенти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 22 часа
  Проучване: Първи признаци на консолидация на ритейл парковете у нас
  Споделените пространства се превръщат във все по-важен елемент от офис средата, отчитат от Cushman & Wakefield Forton
  преди 1 ден
  ЕК признава COVID-19 за професионално заболяване
  Вижте работници от кои сектори ще получават обезщетения
  преди 1 ден
  262 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 162 986
  преди 2 дни
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 2 дни
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.