четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2469 прочитания

    "Син Карс Индъстри" дебютира на борсата

    Производителят на електромобили e втората компания, която става публична на новия пазар beam
    01 юни 2021, 15:23 a+ a- a

    Първичното публично предлагане на "Син Карс Индъстри" направи фурор. Близо 3 пъти бяха презаписани акциите на компанията за електромобили по време на аукциона днес. Това е второто, изключително успешно IPO на пазара за растеж на малки и средни компании beam на Българска фондова борса.

    „Пазарът даде зелена светлина за бъдещето на български електромобили. Убедени сме, че beam e бързата писта за амбициозните и иновиращи компании в България”, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса.

    БФБ допусна до търговия временна емисия акции, издадена от "Син Карс Индъстри" с цел осъществяване на първично публично предлагане на до 2 милиона обикновени безналични акции. Номиналната стойност на една акция е 1.00 /един/ лев.

    Производителят на спортни състезателни автомобили и електромобили "Син Карс Индъстри" е създаден през 2018  като продължител на част от дейността на “СИН КАРС” – бизнес с 10-годишен опит в разработването и производството на спортни състезателни автомобили, които участват в световния шампионат GT4.

    Първият български спортен и състезателен автомобил SIN R1 вече има славна история от над 30 първи места на три континента.

    Производителят има европейско одобрение за автомобилно производство, а базата от 6000 кв.м. се намира в гр. Русе. В последните три години новият иновативен проект на дружеството е за производство на електрически автомобили на базата на универсална платформа – L City.

    Компанията организира в Русе производството на шасита, части за купе и други компоненти за електрически автомобили, а самото сглобяване ще се прави в базата на компанията в Германия.

    Създател и мажоритарен собственик на компанията е инж. Росен Даскалов, който е и бивш автомобилен състезател, с 30-годишен опит в автомобилния спорт и индустрия. Визията за развитието на иновативното производство на електромобили е продуктите да са основно насочени за европейския пазар, за да се отговори на бързо разрастващите се нужди от този сектор.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 60 минути
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 2 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС