неделя, 25 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1317 прочитания

  Акселератор за екоиновации стартира от юли до декември 2021

  Набират се идеи за справяне с климатичните промени
  22 юли 2021, 09:00 a+ a- a

  ClimAccelerator Black Sea e програма за ускоряване и финансиране на решения за еко-иновации, която допринася за екологичната устойчивост и намаляването на емисиите въглероден диоксид в атмосферата.

  Акселераторът за стартиращи еко-идеи е подходящ за екипи, които имат амбиция да развият бизнес моделите си в областта на кръговата икономика и да работят в посока преодоляване на последиците от климатичните промени.

  В България проектът се реализира от Innovation Starter Accelerator, като част от консорциум Румъния-България, с водещ партньор Impact Hub Bucharest и в партньорство с Climate Vertical. ClimAccelerator Black Sea се финансира от публично-частното иновационно партньорство EIT Climate-KIC на Европейския съюз.

  В България през 2021 в програмата ще бъдат финансирани: 8 стартиращи идеи във фаза „валидация“ с грант от 5000 евро. Екипите ще преминат през двумесечна интензивна обучителна акселераторска програма, по време на която ще имат възможност да адаптират своите идеи и правилно да изберат своите първи клиенти, партньори и ниши за развитие. 3 компании в “начална фаза” ще имат възможност да получат обучение и грантово финансиране в размер на 20 000 евро за развитие на идеята си. В допълнение, 3 зелени компании в напреднала фаза ще получат и менторска подкрепа за търсене на финансиране и срещи с инвеститори за фаза „скалиране“.

  ClimAccelerator Black Sea е акселератор за устойчиви зелени бизнес решения, чисти технологии и еко иновации. Той следва целите и принципите на Европейския зелен пакт, който адресира изменението на климата и влошаването на състоянието на околната среда на стария континент.

  Стартиращите компании с еко-климатични идеи могат да кандидатстват в програмата от 20.07.2021  до 15.08.2021 тук.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  23 септември 2022, 14:23
  Инвестиции за почти 2 млрд. лв. са в процес на сертифициране
  Само за тази седмица МИР е сертифицирало четири проекта за близо 75 млн. лв. в Стрелча, Благоевград, Пловдив и София област
  23 септември 2022, 13:58
  Изследовател, работил по създаването на автономни автомобили в Google, ще участва в първата конференция на INSAIT
  Д-р Драгомир Ангелов е световно-известен учен в областта на компютърното зрение, директор на изследователската дейност на Waymo и един от менторите в докторантската програма на INSAIT
  23 септември 2022, 11:05
  Швейцария излезе от ерата на отрицателните лихвени проценти
  Централната банка на страната не изключи допълнително повишаване на лихвените проценти
  23 септември 2022, 10:12
  Зам.-министър Христова подписа нови 144 договора за енергийна ефективност
  Те са на стойност 14,5 млн. лв. за предприятия в преработващата промишленост