петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1929 прочитания

  FlixMobility открива експертен център в София

  Софийският хъб ще отговаря за маркетинговите и технологичните дейности, ще бъде домакин на FMX и счетоводни екипи
  24 август 2021, 14:14 a+ a- a

  FlixMobility, бързоразвиващата се технологична компания за мобилност, известна с транспортни услуги чрез марките FlixBus и FlixTrain, инвестира в експертен център в София. В новия хъб FlixMobility ще използва потенциала на местните таланти, за да подкрепи по-нататъшния растеж на компанията.

  Между различните групи таланти идентифицирани в Европа, като вече съществуващите центрове в Харков (Украйна) и Нюрнберг (Германия), FlixMobility избра София за новия си офис поради големия потенциал за талантливи кадри, отбелязват от компанията. 

  Софийският хъб ще отговаря основно за маркетинговите и технологичните дейности, но също така ще бъде домакин на FMX и счетоводни екипи.

  Хъбът се намира в едно от най-новите coworking пространства в София - This Way.

  „Много се радвам, че ще работя с местни таланти, допринасящи за развитието на устойчивата и достъпна мобилност. От първоначалните проучвания знаем, че България има голям потенциал за таланти на високо ниво в маркетинг и tech сферата. Подобно на другите европейски центрове, FlixMobility предлага глобална политика за дистанционна работа, обучения за повишаване на познанията и редовен обмен на знания и опит с всички международни екипи. Вече започнахме набирането на таланти за различни позиции”, коментира Петър Банков, директор на Експертния център в София.

  Международен екип от повече от 3000 служители в Мюнхен, Берлин и множеството международни офиси в Европа и САЩ, както и хиляди партньори, автобусни водачи и железопътни оператори, стоят зад успеха и глобалното разширяване на доставчика на зелена мобилност.

  „Искаме да намерим правилните хора на правилните места, за да добавим най-голяма стойност към компанията и да подхраним глобалната експанзия в дългосрочен план. В допълнение към нашите местни екипи по цял свят, ние създаваме Експертни центрове на места, където има много специфични таланти", подчерта Даниел Краус, основател и ръководител на FlixMobility.

  FlixBus вече присъства в България от 2018 със своите зелени автобуси и предлага международни пътувания до няколко европейски дестинации като Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  преди 12 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 13 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 16 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 16 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон