петък, 21 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5857 прочитания

  Иван Атанасов поема офиса на Uber в България

  Амбицията ми е София да стане един от двата основни технологични центъра на Uber за Европа и да увеличим екипа си тук до 250 колеги в близките 3 години, коментира Атанасов
  24 август 2021, 17:41 a+ a- a

  Иван Атанасов поема управлението на инженерния офис на Uber в България и ще отговаря за разработването на критични услуги от FinTech областта на продукта в световен мащаб.

  Uber отдава ключово значение на българския си център и затова залага на опитен лидер като Иван Атанасов с нaд 20 гoдини oпит в технологичната индустрия, 13 от които са на лидерски позиции. Към Uber се присъединява през 2018 и поема част от екипите в София, които се занимават със създаване на технологиите, обслужващи издаването на част от финансовите документи за разплащания и движения на пари между Uber и техните партньори. Преди Uber Иван е работил за софтуерния гигант SAP. Там той е водил екипи отговарящи за SAP Application Server (платформа за приложения), използвана в различни сценарии от голяма част от Forbes 500 компаниите. Иван е завършил “Компютърни науки” във Факултета по математика и информатика на СУ “Св. Климент Охридски” и е сертифициран коуч от Ериксън Коучинг Интернешънъл.

  “Офисът в София е изключително важен развоен център за Uber”, коментира Иван Атанасов. “Всеки ден компанията реализира 16 милиона пътувания и всеки месец 98 милиона потребители на платформата разчитат на нас. Това, което правим, докосва реални хора и променя живота на милиони други, които разчитат на платформата за издръжка на семействата си. Всичко това не би било възможно без продуктите, разработени в нашия център в София. Работим с едни от най-талантливите инженери в България. Разрешаваме глобални проблеми, с които никой досега не се е справял в този мащаб. Това, което създаваме, ще бъде нов стандарт за интелигентни технология и потребителско изживяване.”

  В новата си роля Иван ще отговаря за иновативното развитие на продуктите, създавани в София, както и за растежа на инженерния екип.

  Uber Engineering София стартира в България през 2014 и е един от първите технологични офиси на компанията извън Сан Франциско. Екипът тук разработва FinTech услуги, подпомагащи разплащанията и гарантиращи финансовата законосъобразност. В момента тук работят 80 души, планираното разрастване е нови 20 до края на годината и още поне 50 през 2022.

  “Амбицията ми е София да стане един от двата основни технологични центъра на Uber за Европа и да увеличим екипа си тук до 250 колеги в близките 3 години”, споделя Иван Атанасов.

  Uber е една от най-бързо развиващите се компании в света, част от sharing economy, която предефинира начина на придвижване на хора, доставки и товари. Технологията на компанията се използва от десетки милиони потребители и партньори и е най-голямата глобална платформа за мобилност.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  преди 3 часа
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  преди 5 часа
  преди 7 часа
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  преди 8 часа
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева