сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10926 прочитания

    Как ще изглежда бъдещето на образованието?

    Вижте какво споделя пред TED един от основателите на Coursera, Дафне Колер
    06 август 2012, 17:02 a+ a- a

    Защо бъдещето на образованието е в безплатните онлайн курсове, разказва преподавателят от Станфорд и основател на Coursera Дафне Колер в рамките на форума TED. Във видеопрезентацията си тя изтъква три предимства на проекти като Coursera, които ще направят онлайн образованието предпочитан от младежите по света модел на обучение.

    Coursera е иновативен проект, който предлага безплатни онлайн курсове на изтъкнати професори от 16 елитни американски университета.

    Вижте трите предимства на онлайн образованието според Дафне Колер:

    Възможности за обучение за всички: Досега много хора, живеещи в по-бедни региони на света, имаха ограничен или почти никакъв достъп до образование. Сега чрез новите платформи за онлайн образование лекции на изтъкнати преподаватели от топ университети ще са достъпни за всяко кътче на планетата. „Следващият Алберт Айнщайн или Стив Джобс може би живее в някое отдалечено селце в Африка. Онлайн образованието може да му предложи достъп до обучение, което да му помогне да развие идеята си, която да направи света по-добър за всички нас”, посочва Колер в лекцията си.
    Тя отбелязва, че макар онлайн курсовете да не предлагат дипломи за завършено образование от топ университетите, те предлагат сертификати, които вече са помогнали за развитието на кариерата на много хора.

    Онлайн курсовете предлагат безпрецедентен поглед върху това как хората по света учат в днешно време: Онлайн курсовете, особено тези, в които участват по над 100 000 студенти от цял свят, предлагат безпрецедентен поглед върху това как хората учат днес. Колер дава следния пример – ако двама студенти от клас от 100 души дадат грешен отговор на един и същ въпрос от определен тест, може и никой да не забележи. Ако 2000 студенти обаче объркат същия въпрос, това няма как да остане незабелязано. По този начин преподавателят ще може да обърне внимание на всеки сгрешил въпроса, като му изпрати лично съобщение.

    Онлайн курсовете предлагат по-голяма възможност за взаимодействие, което улеснява по-доброто усвояване на материала - „Студентите не учат, като просто си седят и гледат видеолекции. При възникване на въпрос те имат възможност да спрат видеото във всеки момент и да попитат някой друг колега. В много от нашите онлайн курсове средното време за отговор на въпрос във форумите е 22 минути – нещо, което аз не бих могла да постигна по отношение на моите студенти в Станфорд”, споделя Колер.
    „Ние като общество не можем да си позволим личен преподавател за всеки студент. Материалът обаче може да се овладее по-лесно с компютър, който не се уморява да показва многократно една и съща видеолекция”, допълва съоснователката на Coursera.

    Вижте какво още споделя Дафне Колер пред TED:

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 минути
    преди 2 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 3 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 18 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 20 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 21 часа