събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2104 прочитания

  Huawei стартира стипендиантска програма за ИТ таланти у нас

  Китайският технологичен гигант ще избере 50 български студенти за онлайн обучение в ИКТ сферата
  30 септември 2021, 15:54 a+ a- a

   

  Huawei стартира своята стипендиантска програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program, в България. Тя цели да открие най-добрите местни таланти в сферата на комуникационните и информационните технологии и да им осигури нови възможности за развитие.

  В рамките на програмата китайският технологичен гигант ще избере 50 студенти, които ще имат възможността да преминат през онлайн обучение в ИКТ сферата, водено от топ експерти от Huawei, и след успешно положен финален изпит, те ще бъдат наградени със стипендии.

  10-те най-добри студенти от групата ще бъдат отличени като “golden seeds” и ще получат възможност за започване на стаж в Huawei.

  Изискванията към желаещите да кандидатстват по програмата са да бъдат студенти на възраст до 30 години, със засилен интерес към ИКТ индустрията, както и проактивни и готови за придобиване на нови знания.

  За да се включат в програмата, те трябва да изпратят CV и мотивационно писмо. Повече за програмата могат да научат на специално създадения за нея уебсайт.

  Срокът за кандидатстване е до 30 октомври 2021, а в средата на декември на официална онлайн церемония ще бъдат обявени имената на отличените по програмата студенти.

  Обучителната програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program е една от основните социално-отговорни инициативи на технологичния лидер Huawei в България, която има за цел да подготви младите таланти за реалния бизнес свят, като им предостави уменията, знанията и начина на мислене, необходими, за да бъдат конкурентоспособни за работните места на бъдещето.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 15 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 15 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 16 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 20 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила