петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3792 прочитания

    Visteon разраства екипа си в София с още 100 работни места

    В технологичния център у нас се разработват проекти за световните лидери в автомобилната индустрия
    07 октомври 2021, 14:13 a+ a- a

    Глобалната технологична компания Visteon развива най-големия си инженерингов хъб за Европа в София. Технологичният център у нас е водещ за компанията за европейския регион, а експертизата и опитът на местния екип го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Visteon и на глобално ниво.

    С екип от над 700 инженери Visteon в България управлява цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекта за световните лидери в автомобилната индустрия в момента.

    Хъбът на компанията у нас работи заедно с всички инженерингови центрове на Visteon в Европа, САЩ, Южна Америка и Азия за разработването на иновативни технологии, които са двигател на трансформацията в съвременните автомобили на глобално ниво по отношение на дигитализация и електромобилност.

    Към момента портфолиото на българския център включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

    „В Европа Visteon работи с най-големите и утвърдени производители на автомобили, които изискват иновативно и прогресивно мислене, и най-високо качество на изпълнението. Капацитетът и богатата експертиза на екипа ни в София е на доказано световно ниво и отговаря напълно на динамичните нужди на нашите клиенти във времена на активна трансформация в индустрията. Това превръща инженеринговия ни хъб тук в гръбнакът на дейността ни в цяла Европа, който ще продължаваме активно да развиваме“, сподели Лойк Гризлейн, вицепрезидент и генерален мениджър на Visteon за Европа, по време на визитата си в София.

    Местният екип работи по международни проекти за глобални клиенти от автомобилната индустрия вече над 20 години. Голяма част от инженерите предават знанията и опита си освен на новите попълнения в екипа, така и на следващите поколения таланти в специализираните университети и професионални гимназии в България. Така на местно ниво Visteon изгражда и диктува високото ниво на експертиза в автомобилната електроника вече две десетилетия.

    Днес екипът активно се разраства, а компанията предлага още близо 100 отворени позиции, част от които са уникални за българския пазар.

    „Горди сме с постигнатото до момента и се радваме, че лидерите в автомобилната индустрия се доверяват на нашия екип. Продължаваме да се разрастваме у нас, да разширяваме портфолиото си с нови продукти, които отговарят на най-новите тенденции в сектора и да работим усилено към обозримата цел да превърнем центъра в София в хъб за иновативни технологии и следващо поколение продукти за нашите клиенти на глобално ниво“, заяви Иван Михайлов, кънтри мениджър на Visteon за България и Румъния.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Вистеон Електроникс България ЕООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 10 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство