вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3540 прочитания

    След Оскара българската компания Chaos спечели и награда Emmy

    Наградата ще бъде връчена на Chaos на 21 октомври по време на церемония в Лос Анджелис
    12 октомври 2021, 12:29 a+ a- a

    Софтуерният продукт V-Ray на българската компания Chaos е отличен с технологична награда Emmy (Engineering Emmy) от Академията за телевизионни изкуства и науки в САЩ за изключителни постижения във въвеждането на фотореалистични визуални ефекти в телевизионните филми и сериали.

    Наградата се връчва за инженерни постижения, които са “толкова иновативни в същността си, че повлияват видимо продукцията, записа, излъчването и приемането на телевизия”.

    Наградата ще бъде връчена от Технологичния комитет на Телевизионната академия на 21 октомври 2021 в Лос Анджелис, САЩ.

    През 2017 водещият продукт на компанията V-Ray беше отличен с награда от Американската филмова академия в категория “Научни и инженерни технологии” за цялостен принос в развитието на киноиндустрията.

    От 2003 досега V-Ray е използван в създаването на стотици телевизионни продукции. Сред тях са емблематични заглавия като “Игра на тронове” (Game of Thrones), “Странни неща” (Stranger Things) и “Стар Трек: Дискавъри” (“Star Trek: Discovery”).

    Софтуерът, създаден от екипа на Chaos в София, осигурява незабележимо преливане между реални и виртуални елементи на екрана чрез специфични технологии като т. нар. физически рендеринг и адаптивно проследяване на светлината (adaptive ray tracing). Продуктът дава възможност за обработка на големи сцени и за ефективно компютърно генериране на обкръжаваща среда, двойници на актьорите, фантастични същества, превозни средства и още много други елементи.

    V-Ray се използва от престижни световни студиа като Digital Domain, Zoic Studios, Scanline VFX, FuseFX, Mackevision и други.

    “Поредното световно признание за технологиите, които създаваме в Chaos, е потвърждение, че продължаваме да правим нещата по правилния начин, че имаме иновативни идеи и знаем как да ги осъществим. Благодарим на екипа ни за това, че работи все така безкомпромисно добре за създаването на най-добрите инструменти за визуализация”, казва Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на Chaos.

    “Радваме се за тази награда и сме щастливи, че имаме принос, макар и скромен, в реализирането на визуалните идеи на творците в телевизионната индустрия. Всяка година в сферата на телевизионните продукции се случва нещо ново и вълнуващо и това вдъхновява екипа ни да подобряваме и развиваме още повече нашия софтуер.”, казва Владимир Койлазов, съосновател и главен технически директор в Chaos. “Благодарни сме на всички студиа, които използват ежедневно V-Ray и на всички, които работят по създаването и усъвършенстването на сцените в телевизионните продукции. Смятам, че има и още какво да покажем!”

    В началото на годината Chaos представи разширеното си портфолио от продукти и услуги и обяви навлизане в сектора на обработката на изображения в реално време, предоставянето на готови 3D ресурси на дизайнерите и онлайн обработката на компютърни изображения. 

    Chaos e българска компания световен лидер в технологиите за компютърна графика, която разработва инструменти, с които артисти и дизайнери създават фотореалистични изображения и анимация. Продуктите на Chaos се използват ежедневно от водещи студиа за дизайн, архитектура, реклама и специални ефекти в цял свят. Новите разработки на екипа в областта на компютърната графика, клауд услугите и визуализацията в реално време формират бъдещето на визуалната комуникация.

    Chaos e основана през 1997 и има офиси в София, Прага, Сеул, Токио и Лос Анджелис. Екипът в България включва над 330 професионалисти, а глобалният екип надминава 400 души.

    Академията за телевизионни изкуства и науки в САЩ обединява над 20 000 членове. Организацията насърчава напредъка на телекомуникационните изкуства и науки и подпомага творческото развитие на телевизионната индустрия.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Chaos в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 3 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 7 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 7 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд