събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4511 прочитания

    Pontica Solutions отвори първия си офис извън България

    Българската компания увеличи екипа си със 150% за една година
    09 ноември 2021, 11:50 a+ a- a

    Българската компания Pontica Solutions успя да увеличи броя на екипа си със 150% в рамките на една година, въпреки предизвикателната икономическа среда. Този факт наред с финансовите резултати, нарежда компанията сред най-бързо развиващите се в BPO сферата (изнесени услуги в сферата на бизнес процесите). Освен това тя вече е представена на картата на Европа, след като през лятото отвори първия си офис в чужбина – в Краков, Полша. Аутсорсинг компанията вече оперира в 2 български града – София и Варна, а през октомври отвори и втори офис в морската ни столица. 

    Към днешна дата в компанията работят 700 специалисти на различна възраст за клиенти от секторите на високите технологии, ритейл, здравеопазване, логистика, финансовия сектор и производството на игри.

    „Въпреки кризата, нашата компания продължава да се развива, да предлага методологии за управление на процеси и хора, както и цялостни решения на своите клиенти. За да удовлетворим нуждите им, поддържаме високо ниво на конкурентоспособност, непрекъснато оптимизираме процесите си и подобряваме потребителското изживяване. Едно от нещата, които правят Pontica толкова успешна, е синергията. Тя е налице както между културата на компанията и тази на нашите клиенти, така и между хората вътре, чрез създаването на среда, в която се насърчават креативността и развитието. Безспорно доказателство за растежа ни е отварянето на международния офис и разрастването ни в България. Всичко това е част от стремежа към диверсификацията на услугите, като компанията ще се фокусира както върху мултиезични, така и върху ИТ услуги“, коментира съоснователят и директор „Операции“ на Pontica Solutions Евгени Борисов. 

    Компанията планира да увеличи екипа си, като само за Полша прогнозира той да нарасне до 50 човека в началото на 2022 г. За една година във Варна са наети над 300 души, а с отварянето на новия офис в морската столица, Pontica Solutions планира да добави поне 100 нови колеги през следващата година. Към момента екипите във Варна работят за три от дванадесетте международни клиента на компанията. 

    „Отварянето на новите ни офиси е голямо постижение за нас, което ни стимулира още по-силно да продължаваме да се развиваме. Освен това успяхме да добавим четири нови клиента в портфолиото си – две френски компании, разработващи иновативни решения за счетоводни и анализаторски услуги, световно известна комуникационна платформа, за която тепърва ще започне екип от разработчици на мобилни услуги в София и бутиково студио, разработващо конзолни игри, за които извършваме поддръжка на игрите за цял свят. Предстои да добавим клиенти от секторите на високите технологии, финтех и в областта на дистанционното здравеопазване. Партньорите ни също разрастват бизнеса си, превръщайки компанията в част от една успешна екосистема“, посочи съоснователят и изпълнителен директор на Pontica Solutions Иван Георгиев.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Pontica Solutions в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство