петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1798 прочитания

    Jump2IT дава шанс на хора без опит в ИТ за обучение и рестарт на кариерата им

    Software Quality Assurance и Cloud уменията са в основата на 13-седмичната трейнинг програма, предоставяна от Аксенчър България и ITCE
    03 февруари 2022, 10:44 a+ a- a

    Неправителствената организация SkillsAssembly в сътрудничество с технологичния гигант Accenture и с участието на най-голямата ИТ трейнинг компания ITCE стартират четвъртото издание на съвместния си проект Jump2IT.

    Инициативата представлява своеобразен мост между мотивирани за своето кариерно и личностно развитие хора и ИТ индустрията. Целта на обучението е придобиване на базови умения в областта на Software Quality Assurance, Cloud Technology, Automation Testing и други, които в момента са сред най-търсените от работодателите.

    Skills Assembly и Аксенчър България финансират изцяло програмата като част от своето разбиране за необходимостта от подкрепа на кадровото развитие на ИТ сектора и подобряване на професионалния и жизнен стандарт на хората.

    За разлика от други трейнинг програми, тук не се изисква кандидатите да имат опит в ИТ сферата, няма и ограничения за възраст, предишна квалификация или образование. Желанието за обучение и мотивацията за последващо надграждане на базовите умения, които ще бъдат придобити, както и добрите познания по английски език, са основните изисквания към кандидатите.

    Процедурата за кандидатстване вече е отворена и документи могат да се подават до 30 март.

    Jump2IT’22 ще се проведе от април до юли, като ще приеме 20 курсисти. Те ще преминат през трейнинг програма от 170 часа, за чието реализиране се грижи екип от 20 опитни професионалисти от Технологичния Център на Аксенчър България и ITCE. Лекторите и менторите са сърцето на Jump2IT. Според тях успехът на едно обучение не е в традиционните методи на преподаване, а в съчетанието от знания, индивидуален подход към всеки курсист и предоставяне на уникален микс от умения, изискван от големите организации и компании.

    В предишните си 3 издания Jump2IT обучи над 60 курсисти без никакъв опит в ИТ сферата. Част от тях вече са в екипите на големи международни ИТ компании, а други успешно развиват своята кариера в други сфери благодарение на придобитите знания и умения и амбицията си за развитие.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 7 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 8 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 8 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 10 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години