неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9781 прочитания

  Саша Безуханова създава Център на жените в технологиите

  Първото събитие, което центъра инициира, е на тема „Ролята на жените в ИКТ за конкурентоспособността на България и Европа”
  17 септември 2012, 12:48 a+ a- a

  Cаша Безуханова, която в момента заема позицията Директор „Развиващи се пазари” в НР и отговаря за 63 държави, създава Български център на жените в технологиите. Първото събитие, което центърът инициира, е на 19 септември и е на тема „Ролята на жените в ИКТ за конкурентоспособността на България и Европа”.

  В кръглата маса участие ще вземат Милена Дамянова – зам.-министър на образованието, Ева Фабри – председател на Европейския център на жените и технологиите, проф. Севдалина Димитрова – зам.-председател на БАН, ръководители на водещи компании от ИКТ индустрията в България и млади предприемачи.

  В рамките на форума ще бъдат представени приоритетите на организацията и сравнителни данни за професионалното участие на жените в сектора за България и Европа. По време на кръглата маса ще се проведе дебат за предизвикателствата и перспективите в работата на жените в ИКТ сектора и как те могат да допринесат за развитието на модерното общество.

  Българският център на жените в технологиите е част от Европейската платформа на жените в технологиите. Той обединява заинтересуваните страни от бизнеса, правителството, академичните среди и неправителствените организации, работещи за увеличаване на професионалното участие на жените в ИКТ сектора и разработването на технологични и инженерингови продукти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 юни 2024, 16:35
  21 юни 2024, 15:24
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева