събота, 23 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9335 прочитания

  Саша Безуханова създава Център на жените в технологиите

  Първото събитие, което центъра инициира, е на тема „Ролята на жените в ИКТ за конкурентоспособността на България и Европа”
  17 септември 2012, 12:48 a+ a- a

  Cаша Безуханова, която в момента заема позицията Директор „Развиващи се пазари” в НР и отговаря за 63 държави, създава Български център на жените в технологиите. Първото събитие, което центърът инициира, е на 19 септември и е на тема „Ролята на жените в ИКТ за конкурентоспособността на България и Европа”.

  В кръглата маса участие ще вземат Милена Дамянова – зам.-министър на образованието, Ева Фабри – председател на Европейския център на жените и технологиите, проф. Севдалина Димитрова – зам.-председател на БАН, ръководители на водещи компании от ИКТ индустрията в България и млади предприемачи.

  В рамките на форума ще бъдат представени приоритетите на организацията и сравнителни данни за професионалното участие на жените в сектора за България и Европа. По време на кръглата маса ще се проведе дебат за предизвикателствата и перспективите в работата на жените в ИКТ сектора и как те могат да допринесат за развитието на модерното общество.

  Българският център на жените в технологиите е част от Европейската платформа на жените в технологиите. Той обединява заинтересуваните страни от бизнеса, правителството, академичните среди и неправителствените организации, работещи за увеличаване на професионалното участие на жените в ИКТ сектора и разработването на технологични и инженерингови продукти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  преди 2 дни
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  преди 2 дни
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  преди 2 дни
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  преди 2 дни
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица