петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8157 прочитания

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България?

    За решенията, екипите и технологиите, които използват, научете от Христо Христов, ръководител на отдела по киберсигурност за Източна Европа в DXC Technology
    11 май 2022, 14:33 a+ a- a

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

    Какви проекти разработва отделът по киберсигурност на DXC Technology България, пред Economy.bg разказва Христо Христов, ръководител на отдела.

    Кои са ключовите проекти, по които се работи в отдела по киберсигурност на DXC Technology България?
    Отделът по информационна сигурност в България е един от най-големите Cybersecurity екипи на DXC в регион Източна Европа. Корпоративната ни принадлежност към DXC Technology обуславя достъпа ни до изключително голямо разнообразие от технологии и продукти. Проектите, по които работим, са насочени към изграждането и поддръжката на цялостна защита за нашите клиенти, включваща и разработката на политики за сигурност съгласно установените стандарти и контроли в тази област. Според профила си нашите специалисти участват във всички етапи на проектите, осигурявайки пълно покритие. Включваме се още във фазата на продажба, където консултантите ни обсъждат най-подходящия подход с представителите на клиента заедно с нашите партньори - водещи в индустрията производители и/или доставчици на доказани продукти за информационна защита. Работим активно по разработката и осъществяването на дизайна и достигаме фазата на активна защита, използвайки комбинации от продукти и технологии за постигането на максимална сигурност за клиента.

    Бихте ли разказали накратко как протича един проект?
    Благодарение на добре развитата мрежа от партньорства на DXC работим в унисон с производителите на продукти за киберсигурност. Това ни дава възможност за бързо и ефективно осъществяване на проектите по начин, който често надхвърля очакванията на клиента. Фазата на реализация обичайно е с различна продължителност, като това се определя от услугите и технологиите, които клиентът е закупил. След приключването на тази фаза клиентската среда се предава към екипите, които се грижат денонощно за сигурността, като наблюдават, анализират и разследват всяко събитие, пораждащо съмнения за заплаха.

    Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
    В основата на всеки проект стои поне един мениджър управление на проекти, който, освен че има силно изявени лидерски качества, е и добре подготвен технически. Около него се сформира екип от консултанти, тясно специализирани в определена област и отговарящи за дадена функционалност – колкото повече са функционалностите, толкова по-голям е екипът, работещ по съответния проект. Държа да отбележа, че всички тези експерти са базирани в България.

    Какви технологии използвате за отделните проекти?
    Работим в партньорство с най-популярните и установени имена в бранша – водещи в индустрията доставчици на продукти и решения за информационна сигурност. Мога да спомена някои от тях – Microsoft, AWS, Microfocus. Участието ни в множеството разнообразни и сложни проекти дава възможност на екипа в България непрестанно да обогатява портфолиото и експертизата си по отношение на последно поколение продукти за киберзащита.
    Сътрудничеството с най-големите корпорации не само в Европа, но и в света, ни дава възможност да развиваме и дори да създаваме изцяло нови екипи в България. Благодарение на глобалната ни партньорска мрежа, екипите ни в страната получават обучения от най-високо ниво директно от извора. Определено е вълнуващо.

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните екипи?
    Дигитализацията настъпва с висока скорост и наблюдаваме все повече престъпления в киберсвета. Екипите ни са на „пост“ 24 часа в денонощието. Осигуряваме пълна и проактивна защита за средите, за чиято сигурност отговаряме. Всеки отделен екип разполага с различни нива на поддръжка и се възползваме от това предимство – новопостъпилите работят с най-опитните ни експерти с цел предаване и трупане на знания. Това ни осигурява високо качество на предоставяните услуги.

    Как се промени екипът по киберсигурност на DXC Technology България през годините?
    Екипът в България е сформиран преди повече от 16 години и с всяка година броят на експертите и уменията расте. Само през изминалите 12 месеца успяхме да привлечем над 75 нови попълнения, които преминават през вътрешните обучения и академии и ще им бъде осигурен индивидуален план за развитие в тази област спрямо техните нужди и нагласи. Благодарение на многогодишния опит, натрупан от експертите на DXC Security Bulgaria, успяхме да установим и предложим прогресивен кариерен път за развитие на всеки един от членовете на екипа. Балансираната среда, множеството възможности за обучения и сертифициране в областта на информационната сигурност и младият ни и мотивиран колектив, придават уникалното усещане за подкрепа и разширяването на знанията на всеки един младши специалист в областта. Наслагването и придобиването на нови знания и умения на ежедневна база тласка новопостъпилите кадри да усъвършенстват своите похвати в реална среда с достъп до най-новите продукти на пазара. DXC Security Bulgaria успява да събере и съхрани всички тези отделни компоненти в една правилна рецепта, която е доказана и припозната като работеща през годините. Тази класическа рецепта, включваща нови обучения, възможности за усъвършенстване, добре подготвен и предразполагащ колектив, е сигурна формула за израстване в кариерата от университетската скамейка до най-високо квалифицираните консултантски и технически роли в областта на информационната сигурност!

    Кои са най-големите предизвикателства в сферата на киберсигурността?
    Най-голямото предизвикателство е липсата на достатъчно добре подготвени кадри в сферата на информационната сигурност. Ние сме свикнали да трансформираме предизвикателствата във възможности. Създадохме богата база от материали и вътрешни академии, които целят изграждане на солидна основа в сферата. Работим в тясна връзка с университетите в България, които имат специалности с насоченост киберзащита. В момента разработваме и студентска програма за ранно кариерно развитие в областта.

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите за екипа по киберсигурност на DXC Technology България?
    Тъй като няма как да вляза в детайли по чисто технологичните ни постижения, ще се възползвам в отговор на въпроса да отлича екипната работа и атмосферата. Сферата, в която работим, е предизвикателна и без добрата координация между различните звена на екипа по киберсигурност, няма как да достигнем нивото, с което се гордеем днес. Огромна заслуга за това имат, разбира се, и лидерите на екипи, които полагат ежедневни усилия за изграждането на ангажираност и поддържането на мотивацията на всеки един член на организацията.
    Няма как да пропусна да отбележа като постижение и създаването на изцяло ново звено насочено към мрежовата сигурност и разрастването на звеното на консултантите по киберсигурност. Наскоро създаден и разрастващ се е и екипът ни, насочен към мониторирането на инциденти както на софтуерно, така и на хардуерно ниво, което добавя още повече цвят към отличителните белези на DXC Security България.

    Какво предстои за екипа по киберсигурност в DXC Technology България?
    Статистиката е категорична, че с всяка изминала година, броят на заплахите расте стремглаво и компаниите все повече осъзнават нуждата от комплексна защита такава, каквато ние в DXC Technology осигуряваме.
    Ще продължим с инвестициите в развитието на организацията в България с разширяването както на екипите, така и на портфолиото от услуги, отговаряйки на нарастващите нужди на клиентите от адекватна и превантивна защита от последно поколение.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на DXC Technology / Enterprise Services Bulgaria EOOD в Jobs.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Accedia?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Festo в България?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SoftGroup?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи LimeChain?
    ИТ продуктите в България: Какъв продукт разработва AMPECO? 
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва WPX?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Gtmhub?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Региоком България?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Уча.се“
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DROXIC?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Delasport?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи ТехноЛогика?
    ИТ проeктите в България: По какви проекти работи Godel Technologies
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва ICDSoft
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Алтерко“
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва OfficeRnD?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Motion Software?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи TINQIN?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tek Experts?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва TIMIFY?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Eos Matrix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи GemSeek?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Milestone?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи ITGix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Devision?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Acronis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи EPAM Systems
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи KPMG ITS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Scalefocus?

    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва OpenTag?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Anakatech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Balkan Services?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Нетера?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Fourth?
    ИТ проектите в България: По какви продукти работи Dynamo Software?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Мнемоника?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Paysafe?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва PROS?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tick42?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Grafixoft?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Gameloft?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва VMware?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HeleCloud?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва AtScale?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Smart IT?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Infragistics?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Appolica?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Astea Solutions?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HPE?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mansion?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи А1 България?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Dreamix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Immedis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEEBURGER?
    ИТ продуктите в България: По какви продукти работи DIGITALL
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Енетпулс?
    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Блубито?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Модис?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Playtech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Coherent Solutions?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Experian?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи МенторМейт?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Proxiad?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DataArt?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Resolute Software?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Progres

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 27 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове