неделя, 24 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2147 прочитания

  Американската блокчейн компания R3 създава R&D хъб в България

  Избрахме България заради процъфтяващия й финтех сектор и големия брой технически таланти, отбелязват от компанията
  31 май 2022, 10:16 a+ a- a

  Офисът на R3 в Лондон, сн: R3

  Базираната в Ню Йорк блокчейн компания R3 открива първия си R&D център в Източна Европа в България. Екипът в София ще работи с инженерите на R3 в Лондон, Дъблин, Ню Йорк и Сингапур и ще допринесе със знания и умения за текущото развитие на Corda и Conclave платформите на R3.

  Хъбът е в партньорство с базирания в Обединеното кралство доставчик на DLT решения INDUSTRIA, който ще отговаря за наемането и популяризирането на първоначалните работни места. Много от новите роли ще бъдат за софтуерни инженери, както и търговски роли и такива, насочени към клиенти.

  Българската финтех екосистема продължава да расте. Въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, общите оперативни приходи на българските финтех компании достигнаха рекордно ниво през 2021 от над 800 милиона долара. Партньорството на R3 и INDUSTRIA е насочено към използване на местния набор от таланти, за да продължи да разширява своите блокчейн решения, както и тези за confidential computing.

  Повече от 400 от най-големите фирми за финансови услуги в света, технологични компании, централни банки, регулатори и търговски асоциации изграждат своите приложения на Corda платформата на R3. Разрастването на инженерния екип в новия български R&D център на R3 ще гарантира, че тези бизнеси могат да продължат да внедряват блокчейн решения ефикасно и успешно.

  Дейвид Е. Рътър, главен изпълнителен директор на R3 доабвя: „Enterprise blockchain бива внедряван от някои от най-големите компании за финансови услуги в света, а R3 е в челните редици на тази революция. В основата си, ние сме компания за хората и технологиите и знаем, че продължителните инвестиции в нашите колеги са от решаващо значение за успеха ни. Избрахме България заради процъфтяващия й финтех сектор и големия брой технически таланти. Радваме се, че надграждаме партньорството си с INDUSTRIA и очакваме с нетърпение да изградим силно присъствие в София.”

  Петко Карамочев, главен изпълнителен директор на INDUSTRIA: „Изключително сме развълнувани. Платформите на R3 са крайъгълен камък на нашите решения от години и сега имаме възможността да работим директно с техните създатели и дори да влияем на нови продукти. Ние сме уверени, че този нов R&D център ще насърчи нова посока, в която и двете компании могат да подобрят глобалния финтех свят".

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 септември 2023, 16:19
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  21 септември 2023, 15:37
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  21 септември 2023, 15:30
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  21 септември 2023, 14:51
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица