петък, 01 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2109 прочитания

  Bosch.IO България с първа стартъп акселераторска програма у нас

  Bosch Startup Harbour дава възможност на български технологични стартъпи да влязат в света на Bosch и да получат достъп до иновации, технологии и бизнес ноу-хау
  01 август 2022, 10:17 a+ a- a

  Bosch.IO, българското подразделение на Група Бош за проекти в областта IoT и AIoT, стартира своята първа стартъп акселераторска програма в България - Bosch Startup Harbour. Програмата е създадена в Германия и вече четири години се развива успешно на немския пазар, но от тази година тя ще търси прохождащи технологични стартъпи и в България.

  Bosch Startup Harbour е с продължителност от четири месеца, а стартъпите, които бъдат одобрени, ще получат менторска подкрепа от експертите на Група Бош. Влизайки в програмата, те ще работят по реални проекти, чрез които да валидират своите бизнес решения и модели. Стартъпите ще могат да се възползват и от обучения и уъркшопи, както и от най-новите технологии и тенденции в различните домейни. Идеята на програмата е едновременно да помогне за развитието на стартъпите, но и да бъде от полза за конкретен бизнес казус, за който Групата търси решение.

  „Чрез Bosch Startup Harbour oтваряме нови възможности за българската стартъп екоситема. Компанията е изключителнo любопитна към родните ни стартъпи и вярваме, че техните разработки могат да помогнат за развитието на нашия бизнес. В замяна ние сме готови да им предоставим знанията си, ресурсите и най-опитните си експерти, за да могат те да валидират идеите си и да ги превърнат в успешен бизнес модел“, коментира Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch.IO България.

  Областите, в които компанията търси стартъпи, са следните:

  1. Проследяване и минимизиране на екологичния отпечатък на електрическите велосипеди
  2. Смарт термотехнологии
  3. Иновативни решения, базирани на свързани смарт сензори
  4. Зелени технологии с фокус върху енергийната ефективност, кръгова и водородна икономика 5. Metaverse и бъдещето на работното място
  6. Физически продукти с внедрени AI & ML технологии
  7. Supply chain и обмяна на данни
  8. Ново поколение услуги за комерсиални сгради и обществени обекти
  9. Иновативни решения в областта на горивни клетки, възобновяеми енергийни източници и smart grid

  Крайният срок за кандидатстване е 31 август 2022 година, а стартъпите могат да подават своите заявки за чрез сайта на Bosch Startup Harbour.

  Очаква се победителите да бъдат обявени през есента.

  Досега в Bosch Startup Harbour участие са взели 35 стартъпа, разпределени в 6 различни кохорти. Статистиката показва, че процентът на оцеляване на участващите в програмата стартъпи е 80% след две години.

  Към момента в Bosch.IО България работят 220 технологични експерти с опит в целия спектър на софтуерните разработки. Компанията постоянно разширява своите компетенции, като има разнообразни проекти и продукти от embedded IoT разработки до cloud решения, предлага технологично и бизнес консултиране, UX и маркетинг, разработка на мобилни приложения, както и на цялостни решения за бизнеса и крайните клиенти. Сред проектите, които екипът в София разработва, е решение за логистика, планиране и производство, което вече е внедрено в 55 фабрики на Група Бош по света.

  Над 12 милиона автомобила глобално използват друга система на Bosch.IO България за отдалечено обновление на софтуера и навигационните карти в самата кола. Сред новите проекти на компанията е и глобален B2B портал за производителите на електрически велосипеди, който позволява лесно закупуване и дистрибуция на електрически компоненти на едро.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Bosch.IO EOOD в Jobs.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 8 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 15 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния