събота, 23 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1637 прочитания

  София сред топ локациите за новия технологичен център на Adidas

  С предвидената инвестиция ще се търсят над 400 души
  28 октомври 2022, 15:40 a+ a- a

  Представители на спортния гигант Adidas се срещнаха с кабинета на столичния кмет Йорданка Фандъкова за проучване на възможностите за отварянето на нов развоен център в София. С предвидената инвестиция се дава заявка за търсенето на над 400 души. Adidas имат интерес към локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието на дигиталните продукти и технологии на бранда.

  „Разглеждахме повече от 20 възможни града като потенциалната нова локация за технологичния център на Адидас. София се позиционира на върха сред локациите, които бихме избрали заради нивото на талантите, които откриваме на местно ниво, съществуващата бизнес екосистема и фокуса върху развитието на средата. Данните за София определено са впечатляващи и са фактори, които в Adidas ще вземат превес за последващите ни решения за развитие на бизнеса.“, заяви Мануел Паузер, визепрезидент на спортния гигант.

  „ Приветстваме възможността за привличането на световен лидер като Adidas като бъдещ инвеститор в столицата“, сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. „Обликът на София като налагащ се лидер в областта на дигиталните технологии е предмет на дълга и методична работа за изграждането на силна и взаимосвързана екосистема. Благодарение на постоянната работа между бизнеса и столичната администрация днес се радваме на привличането на все по-голям интерес като локация за развитие на нови технологии. София има дългосрочна визия за превръщането си в умен град на бъдещето и един от аспектите е предоставянето на все по-добри условия за компаниите, които избират столицата. Така създаваме среда, която се гордеем, че предоставя висока добавена стойност и привлича все повече млади таланти, които искат да се развиват тук. С екипа ми сме щастливи, че последователните ни подходи и съвместната организация със СОАПИ и бизнеса доведоха до интереса на компания като Adidas, които вярваме ще намерят най-правилното място за интересите си именно в София“.

  В началото на септември зам.-кметът по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столична община Генчо Керезов представи пълния спектър от услуги и възможности за развитие в столицата и изнесе набор от данни за състоянието на цялата екосистема пред ръководството на Adidas. Срещата е резултат от повече от 3 месеца работа между Министерство на икономиката, Столична община и търговската ни мисия в Германия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  преди 2 дни
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  преди 2 дни
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  преди 2 дни
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  преди 2 дни
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица