събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1918 прочитания

  София сред топ локациите за новия технологичен център на Adidas

  С предвидената инвестиция ще се търсят над 400 души
  28 октомври 2022, 15:40 a+ a- a

  Представители на спортния гигант Adidas се срещнаха с кабинета на столичния кмет Йорданка Фандъкова за проучване на възможностите за отварянето на нов развоен център в София. С предвидената инвестиция се дава заявка за търсенето на над 400 души. Adidas имат интерес към локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието на дигиталните продукти и технологии на бранда.

  „Разглеждахме повече от 20 възможни града като потенциалната нова локация за технологичния център на Адидас. София се позиционира на върха сред локациите, които бихме избрали заради нивото на талантите, които откриваме на местно ниво, съществуващата бизнес екосистема и фокуса върху развитието на средата. Данните за София определено са впечатляващи и са фактори, които в Adidas ще вземат превес за последващите ни решения за развитие на бизнеса.“, заяви Мануел Паузер, визепрезидент на спортния гигант.

  „ Приветстваме възможността за привличането на световен лидер като Adidas като бъдещ инвеститор в столицата“, сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. „Обликът на София като налагащ се лидер в областта на дигиталните технологии е предмет на дълга и методична работа за изграждането на силна и взаимосвързана екосистема. Благодарение на постоянната работа между бизнеса и столичната администрация днес се радваме на привличането на все по-голям интерес като локация за развитие на нови технологии. София има дългосрочна визия за превръщането си в умен град на бъдещето и един от аспектите е предоставянето на все по-добри условия за компаниите, които избират столицата. Така създаваме среда, която се гордеем, че предоставя висока добавена стойност и привлича все повече млади таланти, които искат да се развиват тук. С екипа ми сме щастливи, че последователните ни подходи и съвместната организация със СОАПИ и бизнеса доведоха до интереса на компания като Adidas, които вярваме ще намерят най-правилното място за интересите си именно в София“.

  В началото на септември зам.-кметът по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столична община Генчо Керезов представи пълния спектър от услуги и възможности за развитие в столицата и изнесе набор от данни за състоянието на цялата екосистема пред ръководството на Adidas. Срещата е резултат от повече от 3 месеца работа между Министерство на икономиката, Столична община и търговската ни мисия в Германия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 8 часа
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 8 часа
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 9 часа
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 10 часа
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 12 часа
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI