сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2182 прочитания

    Най-голямата индийска ИТ компания откри близо 200 работни места в София

    „Тата Кънсълтънси Сървисис" откри в столицата център за споделени услуги
    22 декември 2022, 10:18 a+ a- a

    сн: Инвест София

    Преди месец председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев връчи зелена карта за административно обслужване от Инвест София на „Тата Кънсълтънси Сървисис България“.

    Индийската мултинационална компания за информационни технологии Таtа Соnѕultаnсу Ѕеrvісеѕ откри в София център за споделени услуги с близо 200 работни места.

    „Много се радвам, че една от най-големите световни IT компании открива свой офис в София, защото това е още едно доказателство, че градът ни създава добри условия за развитие и инвестиции на бизнеса, за което ние от Столичния общински съвет полагаме усилия. Хубаво е, че ще дадете възможност на 200 млади и можещи наши съграждани да прилагат своите знания и умения на световния пазар, а още по-хубаво е, че вашите благотворителни и образователни инициативи ще бъдат насочени към столичните училища.“, заяви Георгиев на официалната церемония, в която освен ръководството на компанията участваха и посланикът на Индия в България Санджай Рана, както и Николай Стойнев – председател на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, главният изпълнителен директор д-р Мария Христова и началникът на отдел „Инвестиционен анализ“ в агенцията Виктор Гусев.

    сн: Инвест София

    „София е в списъка ни с градове, в които да развиваме дейността си заради високото качество на професионалистите тук. Този офис доказва дългосрочните ни намерения за развитие на „Тата Кънсълтънси Сървисис“ в града и в страната“, заяви на церемонията ръководителят на компанията за България и Източна Европа Прабал Датта.

    Всички наети в софийския офис на фирмата са българи, жените сред тях са 70%. Те ще работят в сферата на финанси и счетоводство, финансово планиране и анализи.

    „Нашата компания работи с повечето от най-големите търговски дружества в света. За нас, освен развитието на бизнеса ни, е много важно да допринасяме за развитието на местните общности. Точно заради това планираме създаване на програма за подобряване на дигиталните умения на ученици в София“, съобщи Саптагири Чапалапали, изпълнителен директор на „Тата Кънсълтънси Сървисис“ за Европа.

    „Тата Кънсълтънси Сървисис“ е част oт мултинационалния ĸoнглoмepaт Таtа Grоuр – един от най-големите и най-старите в Индия. Дейностите на компаниите в него са многобройни и разнообразни, обхващат сфери от производство на бързооборотни стоки, през електроенергия до самолети. От няколко години Тата Group е собственик и на „Ягуар“ и „Ленд Роувър“.

    Caмaтa „Тата Кънсълтънси Сървисис“ cъщecтвyвa oт нaд 50 гoдини и paбoти c няĸoи oт нaй-гoлeмитe мeждyнapoдни компании. Tя имa нaд 528 000 служители в 46 държави по cвeтa. 

    Зелената карта, предоставена от Инвест София предлага индивидуално административно обслужване на територията на Столична община на инвеститори, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите и на такива, които не са, но отговарят на условията. Специален акцент в инициативата се поставя и върху стартиращите иновативни предприятия, за които не са предвидени общи насърчителни мерки в нормативната уредба.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 минути
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 2 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 17 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 18 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 19 часа
    преди 20 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие