събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1626 прочитания

  Най-голямата индийска ИТ компания откри близо 200 работни места в София

  „Тата Кънсълтънси Сървисис" откри в столицата център за споделени услуги
  22 декември 2022, 10:18 a+ a- a

  сн: Инвест София

  Преди месец председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев връчи зелена карта за административно обслужване от Инвест София на „Тата Кънсълтънси Сървисис България“.

  Индийската мултинационална компания за информационни технологии Таtа Соnѕultаnсу Ѕеrvісеѕ откри в София център за споделени услуги с близо 200 работни места.

  „Много се радвам, че една от най-големите световни IT компании открива свой офис в София, защото това е още едно доказателство, че градът ни създава добри условия за развитие и инвестиции на бизнеса, за което ние от Столичния общински съвет полагаме усилия. Хубаво е, че ще дадете възможност на 200 млади и можещи наши съграждани да прилагат своите знания и умения на световния пазар, а още по-хубаво е, че вашите благотворителни и образователни инициативи ще бъдат насочени към столичните училища.“, заяви Георгиев на официалната церемония, в която освен ръководството на компанията участваха и посланикът на Индия в България Санджай Рана, както и Николай Стойнев – председател на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, главният изпълнителен директор д-р Мария Христова и началникът на отдел „Инвестиционен анализ“ в агенцията Виктор Гусев.

  сн: Инвест София

  „София е в списъка ни с градове, в които да развиваме дейността си заради високото качество на професионалистите тук. Този офис доказва дългосрочните ни намерения за развитие на „Тата Кънсълтънси Сървисис“ в града и в страната“, заяви на церемонията ръководителят на компанията за България и Източна Европа Прабал Датта.

  Всички наети в софийския офис на фирмата са българи, жените сред тях са 70%. Те ще работят в сферата на финанси и счетоводство, финансово планиране и анализи.

  „Нашата компания работи с повечето от най-големите търговски дружества в света. За нас, освен развитието на бизнеса ни, е много важно да допринасяме за развитието на местните общности. Точно заради това планираме създаване на програма за подобряване на дигиталните умения на ученици в София“, съобщи Саптагири Чапалапали, изпълнителен директор на „Тата Кънсълтънси Сървисис“ за Европа.

  „Тата Кънсълтънси Сървисис“ е част oт мултинационалния ĸoнглoмepaт Таtа Grоuр – един от най-големите и най-старите в Индия. Дейностите на компаниите в него са многобройни и разнообразни, обхващат сфери от производство на бързооборотни стоки, през електроенергия до самолети. От няколко години Тата Group е собственик и на „Ягуар“ и „Ленд Роувър“.

  Caмaтa „Тата Кънсълтънси Сървисис“ cъщecтвyвa oт нaд 50 гoдини и paбoти c няĸoи oт нaй-гoлeмитe мeждyнapoдни компании. Tя имa нaд 528 000 служители в 46 държави по cвeтa. 

  Зелената карта, предоставена от Инвест София предлага индивидуално административно обслужване на територията на Столична община на инвеститори, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите и на такива, които не са, но отговарят на условията. Специален акцент в инициативата се поставя и върху стартиращите иновативни предприятия, за които не са предвидени общи насърчителни мерки в нормативната уредба.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 16 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 17 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 18 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 22 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила