петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3062 прочитания

    Немечек България стартира тримесечен Bootcamp за начинаещи ИТ специалисти

    Тримесечната програма RISE ще покрие 16 технологични теми и ще подготви участниците за реалната работна среда, приемът е отворен до 20 февруари
    18 януари 2023, 14:38 a+ a- a

    Снимка: Немечек България

    Софтуерната компания Немечек България обяви, че организира тримесечен „тренировъчен лагер” (RISE - Bootcamp by Nemetschek Bulgaria) за студенти и ИТ ентусиасти на старта на кариерното си развитие.

    Пилотното издание на RISE започва на 13 март 2023 година, като участието ще бъде безплатно. Програмата е високо интензивна и покрива 16 технологични теми - Program Lifecycle Basics, IO, Data Structures & Algorithms, Networking and Connectivity, OOP, Multithreading, Development and Methodology, Databases, Design Patterns, UI/UX, Web App Development, Software Architecture and Design Principles, Data Science and Machine Learning, Clean Code, Front-end Development и Cloud, Infrastructure & DevOps.

    Извън техническата подготовка основният приоритет на организаторите обаче е в този кратък срок участниците да получат стабилната основа, за да могат да започнат работа по реални проекти в работна среда. Това включва да развият критично мислене, умения за разрешаване на проблеми, адаптивност спрямо технологиите, прилагане на фундаменталните принципи, самостоятелност, но и работа в екип.

    „Според лидерите на екипи в нашата компания, а и не само тук, най-важното при новобранците е да придобият този цялостен пакет от умения. Те ще им помогнат да знаят как да подходят, каква стратегия и инструменти да изберат, как да разпределят отговорностите и времето си, как да работят заедно, за да се справят с конкретния проект. Познаването на определена технология или програмен език безспорно са важни, но те се развиват в ход и могат да се променят, а това да си комплексен играч винаги е важно. Амбицията ни е първият RISE випуск да се дипломира точно с тези умения”, обяснява Мирослав Кошутански, Technical Lead в Немечек България и ментор в RISE.

    Кандидатстването е отворено до 20 февруари, като първата стъпка е регистрация по документи. Във втората фаза, между 22 и 24 февруари, записалите се ще преминат през демонстрация на принципа на работа на RISE програмата – три лекции, след всяка от които ще трябва да представят решения на поставени задачи. Успешно преминалите ще бъдат поканени на интервю. Финално одобрените кандидати за първия випуск на RISE ще бъдат обявени след 3 март.

    „Още в процеса на кандидатстване сме се постарали да покажем, че RISE не е стандартната академия за прохождащи ИТ специалисти, в която ще се фокусира само върху една или две технологии. Търсим хора, които имат куража да влязат в дълбоки води, да бъдат проактивни, да учат бързо и да се справят с крайни срокове. По-скоро си го представете като TOP GUN за IT новобранци.”, категоричен е Валентин Василев, Senior Software Engineer в Немечек България.

     „Няма да е лесно, но ще е много интересно, а на финала участниците ще могат да започнат работа на Junior позиции в компанията.”, обещава още един от менторите в програмата - Никола Хилендаров, Team Lead.

    RISE ще се провежда на живо в офиса на Немечек България в София. Ангажиментът на участниците през тези три месеца ще бъде между 4 и 6 часа през всеки работен ден. Ежедневно ще бъдат поставяни конкретни задачи за изпълнение, по които ще се дава индивидуална обратна връзка. Освен до занятията от програмата, при желание обучаващите се ще имат достъп и до допълнителни събития и семинари за служителите на компанията. 

    RISE ще се води от осем топ ментори от Немечек България, които от една страна имат дългогодишен професионален стаж в полето на различни технологии, и от друга - много сериозен опит с участието си в редица образователни инициативи. Проектът е създаден в сътрудничество с Филип Янков, който е основател на X8Aademy и е стратегът зад доказано успешни и резултатни образователни формати у нас.

    При успешно завършване участниците ще могат директно да продължат работа на Junior позиция в Немечек България – един от най-стабилните работодатели в IT сектора у нас. Те ще се включат в софтуерни екипи, които са ангажирани с международни проекти. Ще запазят интеракцията с менторите си и ще могат да се възползват от опцията за гъвкаво работно време.

    Менторският екип на RISE включва Мирослав Кошутански - Technical Lead, Морети Георгиев - Team Lead, Стефан Петков - Software Engineer, Владимир Янакиев - Junior Software Engineer, Зехра Илияз - Mobile Developer, Боряна Тодорова - QA Team Leader, Никола Хилендаров - Team Lead, и Валентин Василев - Senior Software Engineer.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 9 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 11 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 12 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 14 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк