събота, 13 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2136 прочитания

  Questers става Pwrteams

  Управлението на компанията поема Карел Саурвалт, който и преди интеграцията е начело на Pwrteams
  15 май 2024, 13:42 a+ a- a

   

  Questers, една от водещите ИТ компании на българския пазар, отбелязва важна промяна след анонсираната през март т.г. интеграция с Pwrteams, водещ глобален доставчик на технологични решения. Questers завършва обединението с Pwrteams, част от групата Nortal, като българско подразделение, което ще предложи разширени бизнес услуги на клиентите си, както и нови кариерни възможности за квалифицирани ИТ и бизнес специалисти в страната. Последното развитие бележи оттеглянето на марката Questers от българския пазар в полза на Pwrteams.

  Стратегическата интеграция между двете компании укрепва Pwrteams като бранд. Обединението е следващата стъпка в еволюцията на новото дружество и цели заздравяване на позициите на Pwrteams като ключов играч в сферата на иновациите и цифровите технологии в България.

  Pwrteams стъпва на нашия пазар и с нови лого, визуална и бранд идентичност, както и обновен уебсайт на адрес www.pwrteams.com. „Силата на обединението“ е посланието, което Pwrteams отправя към своите клиенти и настоящи и бъдещи служители.

  Паралелно с тези промени, след седемнадесет години всеотдайна работа в компанията, Александър Дрангажов, основател на Questers, се оттегля от поста си на управляващ директор. След успешното сливане, управлението поема Карел Саурвалт, който и преди интеграцията е начело на Pwrteams.

  "От името на целия екип на Pwrteams и от мое име благодаря на Александър за непоколебимата му подкрепа и ангажираност в изграждането на съвместната организация. Този приемствен процес е важен, за да можем смело да надграждаме постигнатото дотук", коментира Саурвалт.

  Ребрандирането на Questers няма да има негативно влияние върху качеството или мащаба на услугите, които компанията предлага на клиентите си. Напротив, очаква се то да подобри пазарното позициониране на организацията и да разкрие нови възможности както за клиенти, така и за ИТ таланти. Pwrteams очаква да продължи да заема челни позиции в изграждането и управлението на ИТ и инженерни екипи за клиенти от цял свят.

  От компанията разкриват още, че въвеждат нова услуга. Pwrteams ще предлага услугата „Екип като услуга“ (TaaS) в отговор на пазарното търсене на проектно-базирани екипи. „Екип като услуга“ допълва основната дейност на Pwrteams - изграждане на специализирани „отдадени“ и дългосрочно интегрирани в клиентската структура екипи.

  Pwrteams е част от групата Nortal и пионер в изграждането на трансгранични ИТ и инженерни екипи, стратегически позиционирани в динамичните технологични екосистеми на Източна Европа. Pwrteams е партньор на глобални бизнеси, лидери в сферата на дигиталните иновации в областта на туризма и пътуванията, медиите и финансовите технологии, подобряването на ефективността на здравеопазването и други. 

  Questers e технологичен парк, предоставящ пълен спектър от услуги на международни софтуерни и технологични компании, помагайки им да изградят и управляват високоефективни екипи чрез осигуряването на подходяща среда и методология за работа, квалификация и кариерно развитие на IT професионалисти и консултанти в Източна Европа. Списъкът с клиенти на компанията включва имена като News UK, Dow Jones, Ocado Technology, Funding Circle, Accenture и други. Questers е предпочитан работодател за ИТ професионалисти, които искат да работят в международна и вдъхновяваща среда. През годините компанията бива неколкократно отличена с награди за работодателска марка. Част от стратегията на компанията е подпомагането на образователни проекти и инициативи, спомагащи развитието на индустрията. През 2023 година Questers стана част от семейството на Nortal - мултинационалната компания за стратегически промени и технологии, известна с дигиталната трансформация на естонското правителство.

  Вижте по какви проекти работи News UK екипът на Questers

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 1 ден
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 1 ден
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 1 ден
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 1 ден
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство