петък, 23 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8793 прочитания

  „Луфтханза Техник” съсредоточава голяма част от дейността си за Европа в България

  Компанията планира да наеме още 200 специалисти през следващите месеци в ремонтно-техническата база на летище София
  28 януари 2013, 17:50 a+ a- a

  Очаква се общият брой на заетите в дъщерната фирма на „Луфтханза Техник”  на летище София да надхвърли 800 души в следващите месеци, стана ясно след посещението на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в централата на компанията в Хамбург

   „Луфтханза Техник” продължава с инвестициите в нашата страна, стана ясно след посещението на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в централата на компанията в Хамбург. От „Луфтханза Техник” планират да съсредоточат голяма част от дейността си за Европа в нашата страна. Очаква се общият брой на заетите в дъщерната фирма на летище София да надхвърли 800 души в следващите месеци, а инвестициите ще бъдат насочени към нова техника и разширяване на ремонтните халета, съобщиха от министерството на транспорта.

  „Това, което „Луфтханза Техник” постигна в България през последните 5 години е наистина впечатляващо. Направени са инвестиции от над 40 милиона евро, създадени са над 600 работни места и e създадено едно от най-мащабните и модерни съоръжения в Европа”, допълни министър Московски.

  По време на визитата си министър Ивайло Московски се срещна със старши вицепрезидента на въздухоплавателни средства Зьорен Щарк и главния изпълнителен директор – продукти, услуги и ИТ сектор Томас Щюгер. От „Луфтханза Техник” посочиха, че са впечатлени от високоподготвените специалисти, с които разполага нашата страна и доброто сътрудничество с Техническия университет в София и Пловдив.

   „Луфтханза Техник” АГ е сред водещите компании в поддръжката, възстановяването и капиталните ремонти на самолети с над 26 000 работници и повече от 4,1 млрд евро приходи за последната година.

  През последните години дъщерната компания в София е инвестирала над 40 милиона евро за развитие на своята ремонтно-техническа база на летище София и превръщането й в една от най-мащабните в Европа. През 2011 и 2012  тя добави към своите две високо-технологични линии за обслужване на самолети още три. Разширението на съоръжението на летище София позволява обслужването на 6 самолета едновременно и реализирането на 60 тежки ремонта на година.

  В резултат на постиженията на съоръжението в София, компанията–майка („Луфтханза Техник” АГ) е взела решение за базиране централите на повечето стратегически отдели именно в България, съобщиха още от министерството на транспорта.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Заетостта в нощните заведения се намалява наполовина
  В тях на открито и закрито вече ще се допуска по един човек на 2 квадратни метра
  преди 11 часа
  Клиничното проучване на ваксината на AstraZeneca продължава
  Проучванията в Бразилия и Великобритания са възстановени, очаква се скоро това да се случи и в САЩ
  преди 11 часа
  Турски инвеститори в туризма с интерес към СПА и голф индустрията у нас
  Предлагам балканските страни да останем отворени помежду си. Да не се затваряме и въвеждаме карантина, заяви министърът на туризма Марияна Николова пред най-големите туристически сдружения в Турция
  преди 11 часа
  преди 11 часа
  ЕК: Наказателна процедура за България, ако не спре "златните паспорти"
  Тези схеми крият рискове за сигурността, за корупция и за пране на пари, подчерта еврокомисарят за правосъдието Дидие Рейндерс