сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9625 прочитания

    „Луфтханза Техник” съсредоточава голяма част от дейността си за Европа в България

    Компанията планира да наеме още 200 специалисти през следващите месеци в ремонтно-техническата база на летище София
    28 януари 2013, 17:50 a+ a- a

    Очаква се общият брой на заетите в дъщерната фирма на „Луфтханза Техник”  на летище София да надхвърли 800 души в следващите месеци, стана ясно след посещението на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в централата на компанията в Хамбург

     „Луфтханза Техник” продължава с инвестициите в нашата страна, стана ясно след посещението на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в централата на компанията в Хамбург. От „Луфтханза Техник” планират да съсредоточат голяма част от дейността си за Европа в нашата страна. Очаква се общият брой на заетите в дъщерната фирма на летище София да надхвърли 800 души в следващите месеци, а инвестициите ще бъдат насочени към нова техника и разширяване на ремонтните халета, съобщиха от министерството на транспорта.

    „Това, което „Луфтханза Техник” постигна в България през последните 5 години е наистина впечатляващо. Направени са инвестиции от над 40 милиона евро, създадени са над 600 работни места и e създадено едно от най-мащабните и модерни съоръжения в Европа”, допълни министър Московски.

    По време на визитата си министър Ивайло Московски се срещна със старши вицепрезидента на въздухоплавателни средства Зьорен Щарк и главния изпълнителен директор – продукти, услуги и ИТ сектор Томас Щюгер. От „Луфтханза Техник” посочиха, че са впечатлени от високоподготвените специалисти, с които разполага нашата страна и доброто сътрудничество с Техническия университет в София и Пловдив.

     „Луфтханза Техник” АГ е сред водещите компании в поддръжката, възстановяването и капиталните ремонти на самолети с над 26 000 работници и повече от 4,1 млрд евро приходи за последната година.

    През последните години дъщерната компания в София е инвестирала над 40 милиона евро за развитие на своята ремонтно-техническа база на летище София и превръщането й в една от най-мащабните в Европа. През 2011 и 2012  тя добави към своите две високо-технологични линии за обслужване на самолети още три. Разширението на съоръжението на летище София позволява обслужването на 6 самолета едновременно и реализирането на 60 тежки ремонта на година.

    В резултат на постиженията на съоръжението в София, компанията–майка („Луфтханза Техник” АГ) е взела решение за базиране централите на повечето стратегически отдели именно в България, съобщиха още от министерството на транспорта.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 34 минути
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 2 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 17 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 19 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 20 часа
    преди 20 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие