петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14491 прочитания

    Тримесечно обучение е достатъчно, за да разработвате приложения за iPhone и iPad

    Вижте как премина първият курс за технологията iOS в безплатната академия на MentorMate, какви са впечатленията на преподавателите и по какви проекти могат да работят курсистите
    27 февруари 2013, 11:40 a+ a- a

    Компанията за специализирани софтуерни разработки MentorMate стартира през октомври миналата година проекта „MentorMate Academy” в София. Целта на Академията е да предоставя безплатно обучение по различни софтуерни технологии, а първият курс беше по технологията iOS.

    След края на тримесечното обучение на курсистите в MentorMate Academy се срещнахме със Стефан Цвятков - iOS Practice Manager в MentorMatе, и преподавателите Николай Томитов и Стоян Симов, за да ни разкажат какъв беше интересът към Академията и какво реално могат да правят участниците в курса след края на обучението.

    „Интересът беше много голям. Когато обявихме Академията, изненадващо много хора започнаха да пишат с въпроси, да изпращат CV-та и мотивационни писма. От 200-300 човека ние избрахме най-добрите 20 души. Профилът на един средностатистически курсист е студент втори или трети курс, техническа специалност. Някои от тях вече работят, но искат да се преориентират към технологията iOS или да се усъвършенстват”, сподели впечатленията си Стефан Цвятков - iOS Practice Manager в MentorMatе, който отговаря за Академията. Той казва, че е приятно изненадан от хората в Академията, които са били избрани след входни тестове на три нива.

    „Имаме готовност да предложим работа в MentorMatе на 10 човека и това зависи от тяхното представяне по време на курса, резултатите им от проектите и тестовете, които са правили. Важни са и техните личностни качества - дали могат да работят в екип, дали са комуникативни и дали техният английски език е достатъчно добър, за да могат да комуникират с нашите клиенти в САЩ”, обясни Стефан Цвятков. Той е категоричен, че след успеха на първия курс компанията вече планира следващ.
    „Един курс от три месеца не е достатъчен хората да са професионални iOS разработчици, но те имат основата да се справят с поставените им задачи. Те вече могат да изграждат реални приложения за iPhone и iPad, които да включват всякакви възможности на устройството като позициониране, анимации, графични елементи, съхранение на данни”, обясни Николай Томитов – преподавател в Академията.

    По думите на другия преподавател Стоян Симов оттук нататък една част от хората ще започнат работа в MentorMate, а друга част могат да започнат процес по разработване на собствени приложения.
    Владимир Савов е учил финанси, но казва, че винаги е имал интерес към програмирането, затова и решил да участва в Академията. По думите му най-полезно му е било, че въпреки съществуващата конкуренция, курсистите са се мотивирали един друг и са си помагали.

    „Днес има много курсове в интернет и можеш сам да учиш, но не е същото. Аз съм пробвал и нямаше същия ефект. Няма кого да попиташ дали това, което си направил, е чрез най-правилния подход и как би станало по-добре”, сподели впечатленията си от обучението Владимир. В последните две седмици от курса, когато отделните екипи е трябвало сами да работят по проект, неговият екип е създал приложение, което помага да видите най-близките заведения до мястото, където се намирате, ревютата за тях, както и как точно да стигнете.
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 32 минути
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 2 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 18 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 18 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 18 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство