четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    13670 прочитания

    HP разкрива 800 работни места у нас с нов клиентски център

    Технологичният център ще обслужва германски компании
    20 март 2013, 16:37 a+ a- a

    HP откри нов център за услуги в София, който ще разкрие 800 работни места. Той е първият център на HP в Европа, който ще предоставя отдалечени технологични услуги на регионален принцип.

    „Клиентският център за Германия, в който се намираме в момента, е първият и единствен като инвестиция към момента, който HP прави, и това се случва в София”, подчерта Преслав Павлов, директор „Отдалечени услуги” в глобалния център на HP. „Центърът е уникален, защото от едно място ще се предоставят комплексни технологични услуги на клиентите ни в Германия, но и също заради факта, че талантливи български ИТ специалисти ще осигуряват безпроблемна работа на сложни ИТ инфраструктури на немски компании от финансовата сфера, индустрията, комуналните услуги и телекомуникациите”, допълни той.

    Защо HP избра България за инвестицията си?

    Идеята за изграждането на клиентския център е от 2011, разказа Майкъл Еберхардт, вицепрезидент на НР за Германия. Той подчерта, че са решили да не избират най-евтиния вариант, а са искали да имат най-ефективния център за услуги в Европа. Като причини за избора на София за инвестицията Еберхардт посочи доброто сътрудничество на компанията с правителството и университетите, както и близостта до клиентите.

    От своя страна министърът на икономиката Асен Василев изтъкна, че ИТ индустрията в България е успяла да се развие от индустрия, която прави аутсорсинг на база ниска цена, към индустрия, която създава специализирани услуги и добавя стойност и ефективност.

    Министърът на икономиката Асен Василев и кметът на София Йорданка Фандъкова за значението на инвестицията на HP у нас

    Кметът на София Йорданка Фандъкова разчете инвестицията на HP като доверие в България и столицата. „На първо място това е оценка на човешкия капитал на страната”, отбеляза Фандъкова. Тя подчерта, че до 2 години хората ще могат да стигат до Бизнес парка с метрото. Изграждането на новия участък е предвидено за средата на април, добави кметът на София.

    От компанията отказаха да разкрият пред Economy.bg стойността на новата инвестиция в България.

    Кои германски компании ще обслужба клиентският център на HP в София и какви специалисти ще се наемат, очаквайте интервю на Economy.bg с Майкъл Еберхардт, вицепрезидент на НР за Германия, и с Преслав Павлов, директор „Отдалечени услуги” в глобалния център на HP.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 минути
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа