понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5761 прочитания

    Приключи вторият етап на академия „Иновация в действие”

    63 участници се включиха в работилниците за иновативни проекти, част от инциативата
    21 март 2013, 12:21 a+ a- a

    Приключи вторият етап от инициативата на „Солвей Соди” АД - академия „Иновация в действие”. Като част от него в градовете София, Варна и Бургас се проведоха работилници за иновативни проекти, които дадоха възможност на 63 участници да получат подкрепа под формата на знания и опит за разработването на своите нестандартни идеи.

    Общо над 170 настоящи студенти или завършили през последните 5 години души кандидатстваха за участие в работилниците. В инициативата се включиха най-много представители от Нов български университет, Софийския университет, УНСС, ТУ – Варна и Бургаски свободен университет. Интерес проявиха и  студенти в чуждестранни университети от Германия, Австрия и Унгария.

    „Големият брой студенти, подали документи за участие, е доказателство за иновативността на младите хора в България и за желанието им да променят света, в който живеем. Вярвам, че благодарение на работилниците този ентусиазъм ще бъде развит”, коментира големия брой желаещи да участват в работилниците Спирос Номикос, изпълнителен директор на „Солвей Соди” АД.

    Според сферата на подадените предложения младите хора проявяват най-голям интерес към иновации в областта на социалната отговорност. На второ място се нареждат проектите за „Чиста енергия” и „Управление на отпадъците”.

    Вижте част от това, което Георги Балабанов, мениджър "Иновации" в "Солид", сподели с участниците в работилницата

    Участниците във всяка една работилница имат възможност да почерпят опит и идеи от представители на бизнеса, включително и чрез телеконферентна връзка с лектори. Така например в рамките на една от работните сесии Георги Балабанов, мениджър „Иновации” в „Солид”, разказа на участниците как реално се осъществяват иновативни проекти в неговата организация и с какви предизвикателства в тази сфера се сблъсква екипът му.

    Организаторите са предвидили публикуването на видеоматериали от работилниците на интернет страницата на инициативата. Според тях така знанията и уменията, които участниците в работилните са получили, ще бъдат достъпни за млади хора от цяла България, които също да кандидатстват на финалния етап в академията.

    Какъв е приносът от използването на модерни технологии и провеждането на такъв тип работилници?

    По думите на Ростислав Русев, директор „Бизнес развитие” в компанията eFellow, подобен тип инициативи допринасят за повишаването на качество на образованието у нас и съответно на кандидатите за работа. Според него достъпните модерни технологии скъсяват разстоянието, дават усещане за общуване „лице в лице” и възможност за по-ефективно споделяне на ноу-хау.

    Желаещите да се включат във финалния етап на „Иновация в действие” трябва да предадат готовите си проекти до 30 април. Предложенията ще бъдат оценявани от жури в състав: председател – Спирос Номикос, почетен председател – Н.Пр. Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България, и членове – Пламен Борисов, Цветелина Тенева и Александър Глас, управляващ партньор в Havas Worldwide Digital Sofia.

    Победителите ще бъдат обявени в края на месец май 2013 г. Те ще спечелят атрактивни награди, свързани с обучение по иновации и предприемачество.

    Академия „Иновация в действие” се организира в партньорство с Института за предприемачи на Сиско, представляван от The Business Institute и Havas Worldwide Digital Sofia.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 минути
    Изкуственият интелект има потенциал да революционизира научните открития
    Нуждаем се от нов Европейски институт за изкуствен интелект в науката, съветват академиите Европейската комисия
    преди 40 минути
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 2 часа
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България
    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС