петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2536 прочитания

    Motorola с ново лого

    Наскоро придобитата от Google компания промени корпоративната си идентичност с обновено лого.
    27 юни 2013, 15:33 a+ a- a

    В старото си лого Motorola използваше главни букви с наклонен шрифт, които бяха заменени от малки букви с по-заоблен и приятен вид. Кръгът обикалящ буквата „М“ символизираща името на компанията вече е оцветен в цветовете на Google, а под логото стои надписа "a Google company", който символизира, че производителят на смартфони и таблети вече е част от портфолиото на интернет гиганта.

    За пръв път новото лого се появи на страницата на Techweek – технологична конференция в Чикаго, която е спонсорирана от Motorola.

    Компанията е основана през 1928 в Чикаго, САЩ под името Galvin Manufacturing Corporation. Първият й продукт е адаптер за електричество, чиято цел била да захрани устройства, които работели само с батерии. През първите години от развитието си Galvin Manufacturing Corporation прави радио приемници и транзистори с името Motorola.

    През 1953 компанията създава фондацията Motorola, която спонсорира водещите университети в САЩ, а през 1955 дизайнерът Мортън Голдсшол създава логото, базирано на буквата „М“, с което компанията е разпознаваема и до днес.

    Motorola Inc. е основана през 1956, когато Робърт Галвин, синът на основателя на Galvin Manufacturing Corporation, става президент на компанията.

    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 55 минути
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 час
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 час
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години