сряда, 11 декември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2186 прочитания

  Белла Академия връчи първите си стипендии

  Трима студенти от УХТ спечелиха годишни стипендии по 2000 лв.
  13 февруари 2014, 13:05 a+ a- a

  Трима студенти от единственото специализирано висше учебно заведение на Балканите – Университета за хранителни технологии (УХТ, Пловдив) са първите стипендиатни в конкурсната програма за студенти в хранително-вкусовата промишленост /ХВП/ в едноименната академия на хранителния холдинг Белла България.

  На специална церемония Белла Академия отличи Мари-Кристин Немска, Милка Димова и Милан Серафимов. Изпълнителният директор на Белла България Елза Маркова и ректорът на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Динков връчиха на победителите символични чекове на стойност 2000 лв. За успешното си представяне всички участници получиха сертификати.

  По думите на Елза Маркова почти всички R&D специалисти в холдинга са възпитаници на УХТ. Белла Академия се радва на широка популярност сред студентите в университета.

  "Със стипендиите на „Белла Академия“ затвърждаваме дългогодишното успешно сътрудничество между университета и най-голямата хранителна компания в страната. Щастливи сме, че има компании, които инвестират в младите образовани хора на България и им дават възможност да докажат способностите си", коментира ректорът на УХТ проф. Кольо Динков.

  Стипендиите на Белла Академия за студентите в УХТ са най-новият съвместен проект на хранителния холдинг и университета. Производствените предприятия на компанията редовно приемат студенти от УХТ за реализиране на студентски практики и обучения. Така компанията спомага за професионалната реализация на бъдещите ХВП специалисти в бранша.   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 22 минути
  До 100 дни ЕК представя първия европейски закон в областта на климата
  Целта е Европа да стане първия в света неутрален по отношение на климата континент до 2050
  преди 4 часа
  Правителството ще осигури 1,38 млрд. лв. за довършването на АМ „Хемус“
  Неизградената част, започваща от п. в. „Боаза“ и завършваща при с. Белокопитово, ще свърже вече изградените участъци от двете страни на магистралата
  преди 5 часа
  Кандидатстваме за по-големи потребителски кредити
  Повишеният апетит за по-големи суми е знак, че хората не очакват сериозна икономическа криза и са готови да харчат повече, коментират от БНП Париба Лични Финанси
  преди 8 часа
  Испанската Jeff навлиза в България
  Услугата за професионално пране и химическо чистене скоро ще се предлага в страната ни
  преди 8 часа
  Acronis придоби 5nine
  Като част от споразумението 5nine ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis