събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3794 прочитания

    Белла Академия връчи първите си стипендии

    Трима студенти от УХТ спечелиха годишни стипендии по 2000 лв.
    13 февруари 2014, 13:05 a+ a- a

    Трима студенти от единственото специализирано висше учебно заведение на Балканите – Университета за хранителни технологии (УХТ, Пловдив) са първите стипендиатни в конкурсната програма за студенти в хранително-вкусовата промишленост /ХВП/ в едноименната академия на хранителния холдинг Белла България.

    На специална церемония Белла Академия отличи Мари-Кристин Немска, Милка Димова и Милан Серафимов. Изпълнителният директор на Белла България Елза Маркова и ректорът на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Динков връчиха на победителите символични чекове на стойност 2000 лв. За успешното си представяне всички участници получиха сертификати.

    По думите на Елза Маркова почти всички R&D специалисти в холдинга са възпитаници на УХТ. Белла Академия се радва на широка популярност сред студентите в университета.

    "Със стипендиите на „Белла Академия“ затвърждаваме дългогодишното успешно сътрудничество между университета и най-голямата хранителна компания в страната. Щастливи сме, че има компании, които инвестират в младите образовани хора на България и им дават възможност да докажат способностите си", коментира ректорът на УХТ проф. Кольо Динков.

    Стипендиите на Белла Академия за студентите в УХТ са най-новият съвместен проект на хранителния холдинг и университета. Производствените предприятия на компанията редовно приемат студенти от УХТ за реализиране на студентски практики и обучения. Така компанията спомага за професионалната реализация на бъдещите ХВП специалисти в бранша.   

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 11 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 12 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 12 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 14 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години