четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7361 прочитания

    VMware откри IT академия и в Нов български университет

    Първата VMware IT академия стартира в началото на 2013 в „Св.Климент Охридски” и вече 112 студенти са преминали обучение
    05 март 2014, 11:56 a+ a- a

    Нов Български Университет е вторият, в който VMware открива ИТ академия, съобщиха от компанията. Първата VMware IT академия стартира в началото на 2013 в СУ „Св.Св.Климент Охридски” и вече 112 студенти (80 от СУ и 32 външни курсисти) са преминали успешно обучението си в нея.

    "Разкриването на още една IT академия на VMware в България потвърждава целта на компанията да подкрепи развитието на технологичните умения като фокус в българското образование. Амбициите ни са да разкрием подобни академии във всички водещи университети, които да създадат условия за ценово достъпно и качествено виртуализационно обучение”, коментира Диана Стефанова, Управляващ директор, Центрове за разработка, България & EMEA, VMware.

    Обученията в НБУ стартират от началото на тази година и се провеждат в собствено оборудвана компютърна зала в групи до 12 човека. След успешно приключване на курса завършилите получават специален сертификат, който им дава право за явяване на изпит за Virtualization Certified Professional квалификация на 70% по-ниска цена от редовната. Във VMware IT Academy студентите ще могат да научат повече за виртуализацията и продуктите на VMware vSphere®: VMware Install, Configure, Manage [V5.1]. За обучаващи се в НБУ курсът е на цена от 250 лв, а за всички останали обучението струва 300 лв. 

    Глобалната академична програма на VMware се фокусира върху основните принципи на виртуализацията и разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри, както и предоставя подробна информация и запознаване с най-популярните продукти на VMware.

    Обучаващите във VMware IT академия са преподаватели от НБУ, подготвени и сертифицирани по VCP, VCI от VМware. „Целта ни е чрез VMware академията да предложим достъпна и съвременна програма за обучение на студентите, която да повиши техните знания и умения. Това е изключително конкурентен пазар на труда и се стремим да осигурим технологичното ноу хау за успешно кариерно развитие в областта на виртуализацията”- коментира доц. д-р Венцислав Джамбазов – декан на ФДЕПО, НБУ.


    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 3 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 5 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 6 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 8 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк