вторник, 28 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7444 прочитания

  VMware откри IT академия и в Нов български университет

  Първата VMware IT академия стартира в началото на 2013 в „Св.Климент Охридски” и вече 112 студенти са преминали обучение
  05 март 2014, 11:56 a+ a- a

  Нов Български Университет е вторият, в който VMware открива ИТ академия, съобщиха от компанията. Първата VMware IT академия стартира в началото на 2013 в СУ „Св.Св.Климент Охридски” и вече 112 студенти (80 от СУ и 32 външни курсисти) са преминали успешно обучението си в нея.

  "Разкриването на още една IT академия на VMware в България потвърждава целта на компанията да подкрепи развитието на технологичните умения като фокус в българското образование. Амбициите ни са да разкрием подобни академии във всички водещи университети, които да създадат условия за ценово достъпно и качествено виртуализационно обучение”, коментира Диана Стефанова, Управляващ директор, Центрове за разработка, България & EMEA, VMware.

  Обученията в НБУ стартират от началото на тази година и се провеждат в собствено оборудвана компютърна зала в групи до 12 човека. След успешно приключване на курса завършилите получават специален сертификат, който им дава право за явяване на изпит за Virtualization Certified Professional квалификация на 70% по-ниска цена от редовната. Във VMware IT Academy студентите ще могат да научат повече за виртуализацията и продуктите на VMware vSphere®: VMware Install, Configure, Manage [V5.1]. За обучаващи се в НБУ курсът е на цена от 250 лв, а за всички останали обучението струва 300 лв. 

  Глобалната академична програма на VMware се фокусира върху основните принципи на виртуализацията и разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри, както и предоставя подробна информация и запознаване с най-популярните продукти на VMware.

  Обучаващите във VMware IT академия са преподаватели от НБУ, подготвени и сертифицирани по VCP, VCI от VМware. „Целта ни е чрез VMware академията да предложим достъпна и съвременна програма за обучение на студентите, която да повиши техните знания и умения. Това е изключително конкурентен пазар на труда и се стремим да осигурим технологичното ноу хау за успешно кариерно развитие в областта на виртуализацията”- коментира доц. д-р Венцислав Джамбазов – декан на ФДЕПО, НБУ.


  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 17 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 19 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата