сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  10811 прочитания

  Какви са кариерните възможности пред специалистите „Човешки ресурси“?

  Вижте какво споделиха от личен опит утвърдени професионалисти по време на лятната конференция на БАУХ
  06 юни 2014, 16:37 a+ a- a

  Ролята на мениджъра „Човешки ресурси не е последното, което може да се случи на човек в тази кариера. Напротив - тя отваря много нови и различни възможности. 

  Какви възможни пътища за кариерно развитие има след това? В рамките на традиционната лятна конференция на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) своите лични истории споделиха Евгения (Жени) Георгиева и Надежда Томова – утвърдени професионалисти с дългогодишен опит в сферата.  Петнадесетото издание на форума се проведе в периода 15-17 май 2014 във ваканционен клуб „Ривиера“, „Златни пясъци“.

  Модератор на панела бе Мария Шишкова, изпълнителен директор на ЕЙМС Хюман Кепитал, която коментира още два възможни пътя на кариерно развитие, които могат да изберат мениджърите „Човешки ресурси“.

  Вижте видео:

  Евгения Георгиева е основател на Талънт Линк България - консултантска фирма с фокус в организационното консултиране и развитието на мениджъри на средно и висше управленско ниво. От 2009 тя работи като консултант, тренер и коуч. Преди това е била главен директор Човешки ресурси на БТК (Виваком) в периода 2004-2008 и е управлявала процесите по преструктуриране на телекома и въвеждането на цялостна система за управление и развитие на човешките ресурси. Също така е оглавявала Дирекция „Човешки ресурси” на Юмикор Пирдоп Мед (понастоящем – Аурубис България). Вижте какво сподели тя за решението си да развива собствен консултантски бизнес.
  Повече от десет години Надежда Томова оглавява дирекция „Човешки ресурси” на Булбанк АД и шест години ръководи същата структура на УниКредит Лизинг АД. Паралелно с това в продължение на 20 години е и преподавател по организация и управление в Немския факултет на Техническия Университет в София. Понастоящем е консултант човешки ресурси, хонорован доцент в Немския факултет на Техническия университет и член на Сертификационната комисия към Българската Асоциацията за управление на хора. Вижте какво сподели тя за предизвикателството да съчетаваш работата като директор „Човешки ресурси” с науката и преподаването.
  Още два възможни пътя на кариерно развитие, по които могат да поемат мениджърите „Човешки ресурси“, очерта Мария Шишкова, изпълнителен директор на „ЕЙМС Хюман Кепитал.
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 8 часа
  преди 13 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 13 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 14 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании