петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14540 прочитания

    MentorMate ще обучава безплатно по Android освен в София и в Пловдив

    Повече за третата поред Академия на компанията разказва Елеонора Георгиева, Software Development Manager в Android отдел
    13 октомври 2014, 10:16 a+ a- a

    Коя поред Академия е това и колко човека ще могат да се включат?

    За трета поредна година американска компания за разработка на специализиран софтуер MentorMate организира безплатно обучение по софтуерни технологии в рамките на инициативата „MentorMate Academy”. Тази година обучението е за програмиране за Android и за първи път, освен в София, ще бъде провеждано дистанционно и в Пловдив.

    Кандидатстването е отворено и продължава до 30 октомври. Академията стартира на 17 ноември. Предвидено е да се включат около 30 човека – 20 в София и 5-10 в Пловдив. Обучението ще се провежда паралелно в офисите на MentorMate и програмата ще бъде една и съща.  

    Срещнахме се с Елеонора Георгиева, Software Development Manager в Android отдела на компанията, за да ни разкаже повече за обучението тази година, условията и начина на кандидатстване, изискванията към курсистите, какво могат да научат и какви възможности пред тях открива курсът. 

    Кой може да се включи, какви са условията и как става кандидатстването?

    За какви хора е подходящо обучението и какви са условията за участие?

    Основният ни таргет са студентите - втори и трети курс, като нямаме изисквания за университет. Не изключваме да се включат и програмисти, които искат да се преквалифицират в писането на Android.  Условията за участие са хората да имат базови познания по обектно ориентирано програмиране. Много важно условие са и познания по Java.

    Кандидатстването става на няколко етапа. В момента хората могат да се записват, подавайки резюме и базова информация за себе си на сайта на Академията (academy.mentormate.bg). След това предстои входящ тест, който ще отсее кандидатите. Предвижда се и индивидуално интервю с всеки един от преминалите теста.  

    Кога започва обучението? 

    Колко ще продължи обучението?

    Обучението ще продължи три месеца, като стартира на 17 ноември и в двата града. То е съобразено с графика и на работещи хора, и на студенти. Курсовете ще се провеждат от 18.00 часа. 

    Какво ще се изучава?

    Ще се изучава всичко за Android. Тъй като имаме изисквания да се знае Java, Android се започва от началото. Хората ще могат да се запознаят с това как функционира едно приложение, какви инструменти да използват, за да направят Android приложение. Те ще използват и ще пишат за специални устройства, но също така ще могат да поддържат различни Android устройства. В момента на пазара има над 5 хил.  Android устройства и едно от най-важните неща, когато се пише софтуер за Android, е да може да се поддържа максимален брой устройства.

    Нашата основна цел на края на курса е хората, които го завършат, да могат самостоятелно да разработват приложения – от малки и лесни до приложения със средна сложност.

    Какво ще се изучава и кои ще са преподавателите?

    Преподавателите ще бъдат професионалисти и хора с опит в програмирането за Android приложения, предвидили сме и няколко лекции, които ще бъдат водени от опитни програмисти в MentorMate. Нашата цел е да покажем това, което сме научили през дългите ни години опит в Android и да го споделим с максимален брой хора. 

    Каква е инвестицията в подобен проект?

    Каква е необходимата инвестиция в подобен проект?

     Трудно е да се каже колко точно е инвестицията в подобен проект. Ние инвестираме много време и ресурси, така че наистина да покажем нашия опит. Инвестираме в материалната база за Академиите, които се провеждат в офисите на MentorMate. Също така инвестираме време за подбора на хората, за създаването на програма, която е адекватна на нуждите на пазара в момента и програма, която наистина може да приложима след завършване на курса. Отделно имаме инвестиции в подбора на хора, маркетинга на Академията и популяризирането й. 

    Какви възможности открива завършването на курса? 

    Колко от хората в Академията остават на работа в компанията и как се развива кариерата им във времето?

    Досега са проведени две iOS Академии. Общо 10 човека са получили предложение за работа в MentorMate и са го приели. Предимствата са много големи, защото давайки основите в един такъв курс, след това хората могат да започнат ефективно да разработват приложения. 

    MentorMate предлага ясен път за развитие в компанията. Хората, завършили Академията, започват на позицията като Junior Developer, след това те могат да се развиват като  Developer-и, Senior Developer-и. В момента имаме хора, които са завършили Акадамията и ръководят малки проекти. Те са отговорни за комуникацията с клиентите и вътре в екипа, както и за организиране на самия процес на работа.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 3 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 3 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 4 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 4 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 5 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове