вторник, 18 декември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  15771 прочитания

  Интересни идеи за организация на коледно парти

  С някои смели и нестандартни идеи коледното парти може да се превърне в наистина забавно и запомнящо се събитие
  04 декември 2018, 10:41 a+ a- a

  Планирането на коледното парти за служителите е важна и предизвикателна задача. Ако бъде добре организирано, може да доведе до значително повишаване на ангажираността и мотивацията на хората и да остави у тях незабравими емоции и спомени.

  Вътрешни номинации, разменяне на подаръци и резервиране на заведение са най-често срещаните начини за организацията му. Нещо повече – обикновено всяка година партито протича по идентичен начин и често се приема от служителите като задължително събитие, което трябва да бъде посетено, а не като възможност за забавление, сближаване с колегите и отпразнуване на успехите през годината. С някои смели и нестандартни идеи обаче коледното парти може да се превърне в наистина забавно и запомнящо се събитие. Вижте интересни предложения.

  1. Коледно парти в „австралийски“ стил. Коледната елха и украса са обичайни, но някои по-смели компании избират точно обратното – лятна тематика. Палми, летни коктейли и хавайски гирлянди могат да разнообразят значително зимната атмосфера. 

  2. Ретро парти или маскен бал също могат да предложат незабравимо преживяване за служителите.  

  3. Наемане на боулинг зала, ледена пързалка, кино или театрален салон също са нестандартни опции.  Посещението на комедийна вечер или поканата на комедийни актьори на самото парти със сигурност ще внесе много настроение сред хората. 

  4. Покана на музикална група, изпълнител или организиране на открит урок по танци с професионален инструктор също са възможни варианти.  

  5. Караоке или конкурс по танци пък ще отличат най-артистични таланти в компанията.

  6. Коледно фотостудио. Може да организирате професионални снимки на входа на партито с Дядо Коледа и Снежанка или на специално създаден за целта кът в коледна тематика. Ако пък сте помислили за професионален фотограф или видеооператор, след това може да качите снимките на корпоративната страница, да ги разлепите в офиса и дадете възможност на хората си да споделят това изживяване със свои близки и приятели. 

  7. Коледен подарък. В началото или в края на вечерта може да раздадете на всеки гост малък подарък за спомен, без те да го очакват. Той може да е свързан с компанията или с тематиката на партито.  

  8. Разширяване на списъка с гости. Вместо да канят само служителите, много компании „отварят“ коледните си партита и за членове на семейството, колеги от съседни офиси, близки приятели и бизнес партньори. 

  9. Алтернативи на коледното парти пък могат да бъдат ангажиране на служителите в някаква благотворителна инициатива или физическа активност, като посещение на спортна зала, катерене на стена, пътуване или нещо подобно.  

  10. Идея за коледни късмети. Вместо традиционни късмети, хората могат да си направят сами. Всеки в офиса записва някакво пожелание на лист, сгъва го и го поставя в купа/кутия. След като всички напишат своите пожелания, всеки си изтегля от събраните.  

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Франция ще облага с дигитален данък Google, Apple, Facebook и Amazon
  Опитите за договаряне на общоевропейски данък засега нямат успех
  преди 5 часа
  НСИ: Жените с висше у нас повече от мъжете
  Мъжете обаче печелят с 25% повече от дамите, сочат нови данни на НСИ
  преди 6 часа
  Банка ДСК получи разрешение да придобие Societe Generale Експресбанк
  Според КЗК сделката няма да ограничи конкуренцията на българския банков пазар
  преди 6 часа
  ЕС договори мерки за намаляване на лошите кредити
  С договорените мерки ще се гарантира, че банките заделят средства за покриване на рисковете, свързани с бъдещите отпускани заеми, чието обслужване може да спре