неделя, 14 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8125 прочитания

  CSC България продължава разрастването си през 2016

  Страната ни е избрана за основна локация в Европа за създаването на екип от специалисти, които да работят основно по проекти на Fruition, вече част от корпорацията CSC
  19 януари 2016, 10:38 a+ a- a

  CSC България, обяви че през 2016 продължава с разрастването си у нас. Основна стратегия на компанията в България за тази година ще бъде да се развива в две главни насоки. Първата ще е увеличаване на сегашното портфолио от услуги за застрахователите и банковия сектор. Втората посока за развитие през годината ще е в развитие на експертиза в нови за компанията сектори (напр. Shared Services Center for Contract Management) – в това число управляване на услуги и аутсорсинг на бизнес процеси.

  От CSC България съобщават още, че като част от мащабната трансформация на компанията за предоставяне на услуги от ново поколение ще се специализира и в поддръжката на инфраструктура в сферата на технологиите за мобилност и анализа на данни (Big Data). 

  CSC България е част от глобалното семейство на Computer Sciences Corporation от 2008 насам, когато българската компания за разработка Object Builder Software („О Би Ес“) беше придобита от американския ИТ гигант. 

  През последните няколко години компанията разшири своята дейност и ноу-хау в разработката на софтуер и управлението на проекти. 

  От началото на октомври 2015 е факт и новосформираният Shared Services Center for Contract Management, в който работят висококвалифицирани юристи с многоезичен профил, обслужващи дейността на CSC и оказвайки правна помощ на търговските и юридическите отдели в различни страни по света – за момента основно в Европа,  но от компанията съобщиха за плановете си за разрастване и развитие в тази нова за CSC България, а и на пазара в България като цяло, специфична експертиза.

  След поглъщането от CSC на основния партньор на Service Now – Fruition Partners - CSC България бе избрана за основна локация в Европа за създаването на екип от специалисти, които да работят основно по проекти на Fruition, вече част от корпорацията CSC. По тази линия компанията търси да назначи голям брой специалисти с JavaScript, Ajax, HTML/CSS, .Net. 

  CSC България обяви общо 50 нови работни места за технически консултанти, консултанти по процесите, изпитатели на софтуер, ръководители на проект и др. 

  Паралелно с това компанията продължава планирания още от началото на 2015 растеж и търси активно програмисти с Java, вкл. J2E, в София и Варна, както и Embedded SE с C/C++, C#.

  В процеса на глобална реорганизация на американския ИТ гигант в последните 18 месеца българската компания обяви нова корпоративна стратегия за развитие, като CSC България става все по-ключово звено, на което се залагат високи цели и очаквания. 

  Видео за компанията като работодател вижте в профила на „CSC България” в Jobs.bg тук 

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  12 август 2022, 16:15
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии
  12 август 2022, 15:38
  Европейската космическа агенция започна предварителни преговори със SpaceX
  Агенцията иска да подсигури резервни варианти за своите космически товари
  12 август 2022, 11:46
  CDC премахна изискването за карантина на контактни на Covid-19 лица
  Здравната агенция издаде нови насоки, които имат за цел „Covid-19 вече не нарушава сериозно ежедневието ни“
  12 август 2022, 10:25
  SMIC: Секторът за производство на чипове е изправен пред известна „паника и несигурност“
  Компанията отчете 42% ръст на приходите през второто тримесечие