четвъртък, 06 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7111 прочитания

  CSC България продължава разрастването си през 2016

  Страната ни е избрана за основна локация в Европа за създаването на екип от специалисти, които да работят основно по проекти на Fruition, вече част от корпорацията CSC
  19 януари 2016, 10:38 a+ a- a

  CSC България, обяви че през 2016 продължава с разрастването си у нас. Основна стратегия на компанията в България за тази година ще бъде да се развива в две главни насоки. Първата ще е увеличаване на сегашното портфолио от услуги за застрахователите и банковия сектор. Втората посока за развитие през годината ще е в развитие на експертиза в нови за компанията сектори (напр. Shared Services Center for Contract Management) – в това число управляване на услуги и аутсорсинг на бизнес процеси.

  От CSC България съобщават още, че като част от мащабната трансформация на компанията за предоставяне на услуги от ново поколение ще се специализира и в поддръжката на инфраструктура в сферата на технологиите за мобилност и анализа на данни (Big Data). 

  CSC България е част от глобалното семейство на Computer Sciences Corporation от 2008 насам, когато българската компания за разработка Object Builder Software („О Би Ес“) беше придобита от американския ИТ гигант. 

  През последните няколко години компанията разшири своята дейност и ноу-хау в разработката на софтуер и управлението на проекти. 

  От началото на октомври 2015 е факт и новосформираният Shared Services Center for Contract Management, в който работят висококвалифицирани юристи с многоезичен профил, обслужващи дейността на CSC и оказвайки правна помощ на търговските и юридическите отдели в различни страни по света – за момента основно в Европа,  но от компанията съобщиха за плановете си за разрастване и развитие в тази нова за CSC България, а и на пазара в България като цяло, специфична експертиза.

  След поглъщането от CSC на основния партньор на Service Now – Fruition Partners - CSC България бе избрана за основна локация в Европа за създаването на екип от специалисти, които да работят основно по проекти на Fruition, вече част от корпорацията CSC. По тази линия компанията търси да назначи голям брой специалисти с JavaScript, Ajax, HTML/CSS, .Net. 

  CSC България обяви общо 50 нови работни места за технически консултанти, консултанти по процесите, изпитатели на софтуер, ръководители на проект и др. 

  Паралелно с това компанията продължава планирания още от началото на 2015 растеж и търси активно програмисти с Java, вкл. J2E, в София и Варна, както и Embedded SE с C/C++, C#.

  В процеса на глобална реорганизация на американския ИТ гигант в последните 18 месеца българската компания обяви нова корпоративна стратегия за развитие, като CSC България става все по-ключово звено, на което се залагат високи цели и очаквания. 

  Видео за компанията като работодател вижте в профила на „CSC България” в Jobs.bg тук 

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  ЕС реши да започне официално разследване на сделката между Google и Fitbit
  Комисията заяви, че мерките от страна на Google не са достатъчни да подсигурят конкуренцията
  преди 12 часа
  Virgin Atlantic подаде документи за фалит в САЩ
  Междувременно авиопревозвачът работи усилено по своя план за преструктуриране на стойност $1,5 млрд.
  преди 13 часа
  Златото удари нов рекорд - $2021 за унция
  Анализатори прогнозират цената на среброто да надмине тази на златото
  преди 14 часа
  Все повече клиенти използват дигиталните канали за банкиране
  Анализ на УниКредит Булбанк показва 5-кратен ръст на дистанционно подписаните договори за потребителски кредит
  преди 16 часа
  Документите за обезщетения от ДОО ще се подават само по електронен път
  Това ще намали административната тежест за гражданите, работодателите и самоосигуряващите се