петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8837 прочитания

    CSC България продължава разрастването си през 2016

    Страната ни е избрана за основна локация в Европа за създаването на екип от специалисти, които да работят основно по проекти на Fruition, вече част от корпорацията CSC
    19 януари 2016, 10:38 a+ a- a

    CSC България, обяви че през 2016 продължава с разрастването си у нас. Основна стратегия на компанията в България за тази година ще бъде да се развива в две главни насоки. Първата ще е увеличаване на сегашното портфолио от услуги за застрахователите и банковия сектор. Втората посока за развитие през годината ще е в развитие на експертиза в нови за компанията сектори (напр. Shared Services Center for Contract Management) – в това число управляване на услуги и аутсорсинг на бизнес процеси.

    От CSC България съобщават още, че като част от мащабната трансформация на компанията за предоставяне на услуги от ново поколение ще се специализира и в поддръжката на инфраструктура в сферата на технологиите за мобилност и анализа на данни (Big Data). 

    CSC България е част от глобалното семейство на Computer Sciences Corporation от 2008 насам, когато българската компания за разработка Object Builder Software („О Би Ес“) беше придобита от американския ИТ гигант. 

    През последните няколко години компанията разшири своята дейност и ноу-хау в разработката на софтуер и управлението на проекти. 

    От началото на октомври 2015 е факт и новосформираният Shared Services Center for Contract Management, в който работят висококвалифицирани юристи с многоезичен профил, обслужващи дейността на CSC и оказвайки правна помощ на търговските и юридическите отдели в различни страни по света – за момента основно в Европа,  но от компанията съобщиха за плановете си за разрастване и развитие в тази нова за CSC България, а и на пазара в България като цяло, специфична експертиза.

    След поглъщането от CSC на основния партньор на Service Now – Fruition Partners - CSC България бе избрана за основна локация в Европа за създаването на екип от специалисти, които да работят основно по проекти на Fruition, вече част от корпорацията CSC. По тази линия компанията търси да назначи голям брой специалисти с JavaScript, Ajax, HTML/CSS, .Net. 

    CSC България обяви общо 50 нови работни места за технически консултанти, консултанти по процесите, изпитатели на софтуер, ръководители на проект и др. 

    Паралелно с това компанията продължава планирания още от началото на 2015 растеж и търси активно програмисти с Java, вкл. J2E, в София и Варна, както и Embedded SE с C/C++, C#.

    В процеса на глобална реорганизация на американския ИТ гигант в последните 18 месеца българската компания обяви нова корпоративна стратегия за развитие, като CSC България става все по-ключово звено, на което се залагат високи цели и очаквания. 

    Видео за компанията като работодател вижте в профила на „CSC България” в Jobs.bg тук 

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 27 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 4 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 4 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март