неделя, 19 януари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6918 прочитания

  CSC България продължава разрастването си през 2016

  Страната ни е избрана за основна локация в Европа за създаването на екип от специалисти, които да работят основно по проекти на Fruition, вече част от корпорацията CSC
  19 януари 2016, 10:38 a+ a- a

  CSC България, обяви че през 2016 продължава с разрастването си у нас. Основна стратегия на компанията в България за тази година ще бъде да се развива в две главни насоки. Първата ще е увеличаване на сегашното портфолио от услуги за застрахователите и банковия сектор. Втората посока за развитие през годината ще е в развитие на експертиза в нови за компанията сектори (напр. Shared Services Center for Contract Management) – в това число управляване на услуги и аутсорсинг на бизнес процеси.

  От CSC България съобщават още, че като част от мащабната трансформация на компанията за предоставяне на услуги от ново поколение ще се специализира и в поддръжката на инфраструктура в сферата на технологиите за мобилност и анализа на данни (Big Data). 

  CSC България е част от глобалното семейство на Computer Sciences Corporation от 2008 насам, когато българската компания за разработка Object Builder Software („О Би Ес“) беше придобита от американския ИТ гигант. 

  През последните няколко години компанията разшири своята дейност и ноу-хау в разработката на софтуер и управлението на проекти. 

  От началото на октомври 2015 е факт и новосформираният Shared Services Center for Contract Management, в който работят висококвалифицирани юристи с многоезичен профил, обслужващи дейността на CSC и оказвайки правна помощ на търговските и юридическите отдели в различни страни по света – за момента основно в Европа,  но от компанията съобщиха за плановете си за разрастване и развитие в тази нова за CSC България, а и на пазара в България като цяло, специфична експертиза.

  След поглъщането от CSC на основния партньор на Service Now – Fruition Partners - CSC България бе избрана за основна локация в Европа за създаването на екип от специалисти, които да работят основно по проекти на Fruition, вече част от корпорацията CSC. По тази линия компанията търси да назначи голям брой специалисти с JavaScript, Ajax, HTML/CSS, .Net. 

  CSC България обяви общо 50 нови работни места за технически консултанти, консултанти по процесите, изпитатели на софтуер, ръководители на проект и др. 

  Паралелно с това компанията продължава планирания още от началото на 2015 растеж и търси активно програмисти с Java, вкл. J2E, в София и Варна, както и Embedded SE с C/C++, C#.

  В процеса на глобална реорганизация на американския ИТ гигант в последните 18 месеца българската компания обяви нова корпоративна стратегия за развитие, като CSC България става все по-ключово звено, на което се залагат високи цели и очаквания. 

  Видео за компанията като работодател вижте в профила на „CSC България” в Jobs.bg тук 

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  17 януари 2020, 15:32
  Китайски компании може да произвеждат електробуси у нас
  Прогнозната обща инвестиция е в размер на 25 млн. евро и ще осигури 250 работни места
  17 януари 2020, 14:28
  ЕИБ отпуска 15 млн. евро на ПроКредит Банк България за съфинансиране на МПС
  40% от заема е предвиден за проекти, насочени към дейности, свързани с климата
  17 януари 2020, 14:04
  Foxconn и Fiat Chrysler ще си партнират
  Двете компании ще разработват електромобили и бизнес за „интернет за превозни средства“
  17 януари 2020, 13:59
  Apple придоби Xnor.ai
  Стартиращата компания произвежда нисковолтови чипове за изкуствен интелект
  17 януари 2020, 10:37
  Alphabet достигна $1 трилион пазарна стойност
  За първи път в историята 3 американски компании са с пазарна оценка над $1 трилион
  17 януари 2020, 09:59
  Volkswagen купува 20% от Guoxuan
  Китайската компания е производител на батерии