вторник, 18 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3306 прочитания

  Стартира седмото издание на „Софтуерна академия на Телерик“

  Всички желаещи могат да кандидатстват със CV и мотивационно писмо на английски език до 10 март
  01 февруари 2016, 11:43 a+ a- a

  Progress, от която Telerik e част, обяви, че кандидатстването за седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ – безплатна програма по софтуерно инженерство и съвременни технологии, е вече отворено. Всички желаещи с интерес за кариера в технологичната индустрия могат да подадат CV и мотивационно писмо на английски език на уебсайта на „Академията на Телерик“ до 10 март 2016. За новия сезон компанията обяви и нововъведения в организацията на инициативата и възможностите за включване в програмата.

  Условия за кандидатстване
  Кандидатстването за новия сезон включва приемен изпит с въпроси по ИТ, IQ и английски език, който се държи в учебния център на инициативата в София. Не е необходимо кандидатите да притежават предишен опит или знания в програмирането. Преминалите успешно изпита ще започнат обучението си в седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ в края на март 2016.

  Нововъведения в седми сезон
  Новият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще включва няколко промени. Обучението ще бъде разделено на три модула и ще предоставя две възможности за прием – съответно преди първи и втори модул:
  - Първи модул - за начинаещи, стартира през март и ще запознае курсистите с основите на програмирането;
  - Втори модул започва през юни и ще даде възможност на нови курсисти да се включат в програмата онлайн. При успешно представяне в първите няколко курса от втори модул те ще преминат в присъствена форма на обучение;
  - Трети модул (с начало януари 2017) ще бъде фокусиран върху добри практики в разработката на софтуер и софтуерни технологии за напреднали.

  Така през годината ще има повече възможности за хора с различно ниво на знания и опит в софтуерното инженерство да се включат в присъствена форма на обучение в „Софтуерната академия на Телерик“.

  В „Софтуерната академия на Телерик“ курсистите развиват търсени в ИТ индустрията умения и придобиват практически знания за работа със съвременни софтуерни технологии. Всеки курсист може да избере професионално направлeние, в което да се специализира - уеб front-end разработка, разработка на уеб и мобилни приложения, осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване и др.

  Също за първа година желаещите, които искат да се профилират в направление „Уеб front-end разработка“, ще могат да започнат да се обучават още в началото на програмата през март с курсовете по HTML и CSS.

  От 2009 „Софтуерната академия на Телерик“ подготвя хора от различни възрасти и професии за професионална реализация в ИТ индустрията. Най-новото проучване на „Академията на Телерик“ сред курсисти и завършили петия сезон показва, че две-трети от тях са започнали работа още докато са се обучавали в инициативата или само месец след приключването ѝ. Близо 100% от анкетираните оценяват високо фокуса на обучението върху съвременни технологии и практики за разработка на софтуер и посочват, че „Софтуерната академия на Телерик“ е допринесла за успешната им професионална реализация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Херо Мустафа е новият посланик на САЩ у нас
  Тя ще замени Ерик Рубин, чийто мандат изтича
  преди 3 часа
  Брекзит: Трябва ли Великобритания да заплати 39 млрд. евро на ЕС
  Кандидатите за премиер повдигнаха въпроса пред Консервативната партия
  преди 6 часа
  Стартира редовната самолетна линия от Бургас до Херсон
  България ще се популяризира като предпочитана туристическа дестинация на украинския пазар
  преди 11 часа
  Българските ученици ще изучават програмиране по модела на сръбските учебни планове
  Майкрософт и Proplusion обявиха нова иницатива, която ще трансформира обучението по информатика в четири балкански страни