понеделник, 16 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3374 прочитания

  Стартира седмото издание на „Софтуерна академия на Телерик“

  Всички желаещи могат да кандидатстват със CV и мотивационно писмо на английски език до 10 март
  01 февруари 2016, 11:43 a+ a- a

  Progress, от която Telerik e част, обяви, че кандидатстването за седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ – безплатна програма по софтуерно инженерство и съвременни технологии, е вече отворено. Всички желаещи с интерес за кариера в технологичната индустрия могат да подадат CV и мотивационно писмо на английски език на уебсайта на „Академията на Телерик“ до 10 март 2016. За новия сезон компанията обяви и нововъведения в организацията на инициативата и възможностите за включване в програмата.

  Условия за кандидатстване
  Кандидатстването за новия сезон включва приемен изпит с въпроси по ИТ, IQ и английски език, който се държи в учебния център на инициативата в София. Не е необходимо кандидатите да притежават предишен опит или знания в програмирането. Преминалите успешно изпита ще започнат обучението си в седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ в края на март 2016.

  Нововъведения в седми сезон
  Новият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще включва няколко промени. Обучението ще бъде разделено на три модула и ще предоставя две възможности за прием – съответно преди първи и втори модул:
  - Първи модул - за начинаещи, стартира през март и ще запознае курсистите с основите на програмирането;
  - Втори модул започва през юни и ще даде възможност на нови курсисти да се включат в програмата онлайн. При успешно представяне в първите няколко курса от втори модул те ще преминат в присъствена форма на обучение;
  - Трети модул (с начало януари 2017) ще бъде фокусиран върху добри практики в разработката на софтуер и софтуерни технологии за напреднали.

  Така през годината ще има повече възможности за хора с различно ниво на знания и опит в софтуерното инженерство да се включат в присъствена форма на обучение в „Софтуерната академия на Телерик“.

  В „Софтуерната академия на Телерик“ курсистите развиват търсени в ИТ индустрията умения и придобиват практически знания за работа със съвременни софтуерни технологии. Всеки курсист може да избере професионално направлeние, в което да се специализира - уеб front-end разработка, разработка на уеб и мобилни приложения, осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване и др.

  Също за първа година желаещите, които искат да се профилират в направление „Уеб front-end разработка“, ще могат да започнат да се обучават още в началото на програмата през март с курсовете по HTML и CSS.

  От 2009 „Софтуерната академия на Телерик“ подготвя хора от различни възрасти и професии за професионална реализация в ИТ индустрията. Най-новото проучване на „Академията на Телерик“ сред курсисти и завършили петия сезон показва, че две-трети от тях са започнали работа още докато са се обучавали в инициативата или само месец след приключването ѝ. Близо 100% от анкетираните оценяват високо фокуса на обучението върху съвременни технологии и практики за разработка на софтуер и посочват, че „Софтуерната академия на Телерик“ е допринесла за успешната им професионална реализация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  13 септември 2019, 15:25
  Борисов: Правим 7 магистрали наведнъж
  Премиерът инспектира инфраструктурата в Русе
  13 септември 2019, 14:23
  МВнР: Няма данни за пострадали българи в Испания
  Валенсия обяви червен код заради проливните дъждове и ураганните ветрове, наводненията взеха трета жертва
  13 септември 2019, 13:51
  Изслушванията на еврокомисарите в ЕП ще започнат на 30 септември
  Гласуването за одобрението на пълния състав на Комисията ще се проведе на 23 октомври
  13 септември 2019, 09:48
  Турция изпраща жена за посланик у нас
  Досегашният турски посланик в България Хасан Улусой заминава за Брюксел