събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4475 прочитания

    Стартира седмото издание на „Софтуерна академия на Телерик“

    Всички желаещи могат да кандидатстват със CV и мотивационно писмо на английски език до 10 март
    01 февруари 2016, 11:43 a+ a- a

    Progress, от която Telerik e част, обяви, че кандидатстването за седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ – безплатна програма по софтуерно инженерство и съвременни технологии, е вече отворено. Всички желаещи с интерес за кариера в технологичната индустрия могат да подадат CV и мотивационно писмо на английски език на уебсайта на „Академията на Телерик“ до 10 март 2016. За новия сезон компанията обяви и нововъведения в организацията на инициативата и възможностите за включване в програмата.

    Условия за кандидатстване
    Кандидатстването за новия сезон включва приемен изпит с въпроси по ИТ, IQ и английски език, който се държи в учебния център на инициативата в София. Не е необходимо кандидатите да притежават предишен опит или знания в програмирането. Преминалите успешно изпита ще започнат обучението си в седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ в края на март 2016.

    Нововъведения в седми сезон
    Новият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще включва няколко промени. Обучението ще бъде разделено на три модула и ще предоставя две възможности за прием – съответно преди първи и втори модул:
    - Първи модул - за начинаещи, стартира през март и ще запознае курсистите с основите на програмирането;
    - Втори модул започва през юни и ще даде възможност на нови курсисти да се включат в програмата онлайн. При успешно представяне в първите няколко курса от втори модул те ще преминат в присъствена форма на обучение;
    - Трети модул (с начало януари 2017) ще бъде фокусиран върху добри практики в разработката на софтуер и софтуерни технологии за напреднали.

    Така през годината ще има повече възможности за хора с различно ниво на знания и опит в софтуерното инженерство да се включат в присъствена форма на обучение в „Софтуерната академия на Телерик“.

    В „Софтуерната академия на Телерик“ курсистите развиват търсени в ИТ индустрията умения и придобиват практически знания за работа със съвременни софтуерни технологии. Всеки курсист може да избере професионално направлeние, в което да се специализира - уеб front-end разработка, разработка на уеб и мобилни приложения, осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване и др.

    Също за първа година желаещите, които искат да се профилират в направление „Уеб front-end разработка“, ще могат да започнат да се обучават още в началото на програмата през март с курсовете по HTML и CSS.

    От 2009 „Софтуерната академия на Телерик“ подготвя хора от различни възрасти и професии за професионална реализация в ИТ индустрията. Най-новото проучване на „Академията на Телерик“ сред курсисти и завършили петия сезон показва, че две-трети от тях са започнали работа още докато са се обучавали в инициативата или само месец след приключването ѝ. Близо 100% от анкетираните оценяват високо фокуса на обучението върху съвременни технологии и практики за разработка на софтуер и посочват, че „Софтуерната академия на Телерик“ е допринесла за успешната им професионална реализация.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 18 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство