понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  15531 прочитания

  Защо грешките са най-добрият начин за учене?

  Вижте гледната точка на един учител с дългогодишна практика
  15 август 2016, 14:20 a+ a- a

  Няма по-добър учител за децата от грешките. В това е убедена Дайана Лауфенберг, учител с дългогодишна практика в САЩ. В тази презентация за TED Дайана споделя 3 изненадващи неща, които тя е научила за преподаването и колко важни са грешките за научаването.  

  Ако продължаваме да гледаме на образованието като на ходене в училище за получаване на информация, а не като обучение чрез преживяване, при което всеки има право на мнение и може да се проваля, то ние пропускаме основната идея, казва Лауфенберг.  В образованието е разпространена културата на единствен верен отговор, който може да бъде правилно избран на средностатистически тест, но според Дайана това не е учене. Абсолютно погрешно е да се изисква от децата никога да не грешат. 

  Според нея на децата трябва да им бъде позволявано да се провалят, да анализират, да се поучават. Тя е  категорична, че всяко едно обучение трябва да включва елемент на неуспех, защото именно той поучава най-много. 

  Заключения приложими не само в училище, но и във всеки момент в живота. Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от бутона долу вдясно):  

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  11 октомври 2019, 16:02
  Туск: Има лъч надежда за споразумение за Брекзит
  Разговорите продължават, подчерта председателят на Европейския съвет
  11 октомври 2019, 11:34
  Борисов откри нов участък от АМ "Хемус"
  Бъдещето на Северна България е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна, подчерта премиерът
  11 октомври 2019, 10:49
  ЕС предупреди, че"враждебни" държави представляват риск за 5G мрежите
  За най-опасни се смятат държави, които не са членки на ЕС, или субекти, ползващи се с държавна подкрепа. При тях вероятността да атакуват 5G мрежи е най-голяма, се посочва в доклад на ЕС
  11 октомври 2019, 09:57
  Евродепутатите призоваха за по-строги мерки срещу руската дезинформация
  ЕП поиска и законодателство за предотвратяване на хибридните заплахи