петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7226 прочитания

  Paysafe България стартира платена стажантска програма за ИТ специалисти

  Програмата се реализира вече 7 години и е подходяща за хора без или с малко опит
  17 май 2017, 11:03 a+ a- a

  На 19 юни 2017 г. стартира платената стажантска програма на Paysafe България, водеща компания с дейност в сферата на онлайн разплащанията. Програмата продължава 6 месеца и предлага обучение за софтуерни инженери, съобщават оттам. Участие в нея може да вземе всеки, който е завършил подходящи програма или курсове. Целта е участниците да получат интензивни теоретични и практически познания, които да помогнат в избора на кариера и навлизането на пазара на труда.

  Стажантската програма на Paysafe България се реализира вече 7 години и е подходяща за хора без или с малко опит, които имат възможност да се обучават в реална работна среда, да добият знания и да покажат уменията си. Обучението се провежда в офиса на Paysafe в София, който е сред 25-те най-популярни офиса в света за 2016 г. според класация на Office Snapshots.

  През първото тримесечие стажантите преминават през интензивно обучение по Java Full Technology Stack. Втората част от програмата е с практическа насоченост и позволява на стажантите да добият реален опит в изграден екип. Областите, върху които са фокусирани теоретичните и практическите обучения, са основно: Java (Fundamentals, APIs and Related Technologies), Testing, Angular 2 и Linux.

  Дванадесет от общо петнадесет участници успешно завършиха стажантската програма на Paysafe България през миналата година. Всички 12 стажанти показаха добри резултати и през декември 2016 г. бяха наети като служители на пълен работен ден в Paysafe. Курсисти от ИТ академии, с които Paysafe има партньорство, като HackBulgaria и IT Talents, също могат да се включат в стажантската програма след успешно преминаване през съответните курсове. Подобен вид партньорство между организациите спомага за създаването на добра среда, в която ИТ специалистите могат да се развиват дългосрочно.

  „Стажантската програма на Paysafe България се провежда в офиса ни в София. Стажантите ни имат възможност да се учат от близо 150 софтуерни инженери и заедно с тях да се включат в реални проекти на компанията, достъпвайки приложения и източници, които служителите на Paysafe използват в ежедневната си работа“, каза Петя Николова, директор „Човешки ресурси” в Paysafe България.

  Основният фокус на стажантската програма на Paysafe България са хора с интерес към информационните технологии, като опитът не е задължителен. Необходими са базови познания по Java, желание за развитие и възможност за най-малко 30-часова заетост на седмица. Всеки успешно завършил програмата има действителен шанс да стане един от над 850-те служители на Paysafe България. Paysafe България се създава като резултат от придобиването на Skrill от Optimal Payments през 2015 г. Днес компанията е един от най-големите работодатели у нас, а офисът ѝ заема шест етажа в една от най-новите офис сгради, Capital Fort, в София.

  „Бях стажант в програмата на Paysafe България през 2016 година. Запознах се с решенията на организацията за дигитални разплащания и транзакции за бизнеса и потребителите от цял свят. Смятам, че модерната и многонационална среда, в която се обучавах, както и културата на Paysafe, насърчаваща откритостта, диалога и споделянето на знания, ми помогнаха да придобия много полезни умения. Това бе от решаващо значение и се радвам, че днес съм част от екипа на компанията“, сподели Александър Тенев, служител на Paysafe в отдел „Софтуерно разработване“.

  Кандидатстването е отворено на кариерната страница на компанията от 30 март. Одобрените кандидати ще бъдат информирани за участието си.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект
  преди 3 часа
  Инфлацията във Великобритания без промяна през юни
  Все по-малко вероятно е Банката на Англия да понижи лихвените проценти през август
  преди 19 часа
  Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК още 5 години
  Европейският парламент я преизбра с мнозинство
  преди 19 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите
  преди 21 часа
  64% спад на чуждите инвестиции у нас
  Най-големите вложения в страната за януари-май 2024 са от Белгия, Австрия и Нидерландия, сочат нови данни на БНБ
  преди 22 часа
  Над 15% са празните офиси в София
  Относително активиране на наемния пазар през пролетните месеци, отчита консултантската компания Cushman&Wakefield Forton