петък, 12 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9734 прочитания

  Даниела Анева е новият HR директор на Endava

  Международната компания за ИТ услуги планира сериозно разрастване в България през 2018
  08 август 2017, 11:05 a+ a- a

  Международната компания за ИТ услуги Endava избра Даниела Анева за директор "Човешки ресурси" на българското си подразделение, съобщават оттам. Това е ключово назначение след сливането с компанията за софтуерен инженеринг ISDC. Даниела Анева ще отговаря за сериозното увеличение на екипа у нас, което предстои през следващата година. 

  “За мен това е едновременно признание и предизвикателство, защото до 2018 година планираме семейството на Endava в България да се увелчи в пъти. Плановете ни са да растем бързо и стабилно. Вярвам, че можем да го постигнем като стъпим на успешния ни модел от съседни държави като Румъния и Македония, където сме топ работодател в ИТ сферата”, обясни Даниела Анева.

  Тя уточнява, че обичайно в офисите на Endava по света работят между 300 и 500 професионалисти, но на места като в Румъния могат да достигнат и до 1400. 

  Даниела Анева работи в сферата на човешките ресурси от 1998 година, като вече 10 години заема ръководни позиции в международни компании от различни сектори. Има управленски опит и в консултантския бизнес в сферата на човешките ресурси, бизнес консултирането и създаването и въвеждането на франчайзинг модели. В портфолиото от проекти, по които е работила са марки като IHG, KFC, Burger King, Starbucks, Pizza Hut, H&M, Festo, Deichmann, Holiday Inn, Happy Bar&Grill и др. 

  Даниела Анева и първият сертифициран ICF коуч в България и организира първата обучителна програма на Международната коучинг федерация у нас. Има Магитърска степен по Управление на човешките ресурси от УНСС. Притежава и професионален сертификат за най-високото ниво на акредитация на Института по развитие на хора в Англия - Chartered MCIPD. 

  Еndava e международна компания за предоставяне на IT услуги. Вече 16 години обслужва световни лидери от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма. Разполага с мрежа от офиси в САЩ (с основен център в Силиконовата долиа) и Европа (Лондон, Франкфурт, Амстердам и др.) с над 3700 висококвалифицирани специалисти. Стратегическите центрове на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия. През годините Endava се утвърждава като предпочитан работодател с редица на награди на пазарите, на които оперира.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  преди 2 часа
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии
  преди 3 часа
  Европейската космическа агенция започна предварителни преговори със SpaceX
  Агенцията иска да подсигури резервни варианти за своите космически товари
  преди 7 часа
  CDC премахна изискването за карантина на контактни на Covid-19 лица
  Здравната агенция издаде нови насоки, които имат за цел „Covid-19 вече не нарушава сериозно ежедневието ни“
  преди 8 часа
  SMIC: Секторът за производство на чипове е изправен пред известна „паника и несигурност“
  Компанията отчете 42% ръст на приходите през второто тримесечие