понеделник, 20 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  11170 прочитания

  Даниела Анева е новият HR директор на Endava

  Международната компания за ИТ услуги планира сериозно разрастване в България през 2018
  08 август 2017, 11:05 a+ a- a

  Международната компания за ИТ услуги Endava избра Даниела Анева за директор "Човешки ресурси" на българското си подразделение, съобщават оттам. Това е ключово назначение след сливането с компанията за софтуерен инженеринг ISDC. Даниела Анева ще отговаря за сериозното увеличение на екипа у нас, което предстои през следващата година. 

  “За мен това е едновременно признание и предизвикателство, защото до 2018 година планираме семейството на Endava в България да се увелчи в пъти. Плановете ни са да растем бързо и стабилно. Вярвам, че можем да го постигнем като стъпим на успешния ни модел от съседни държави като Румъния и Македония, където сме топ работодател в ИТ сферата”, обясни Даниела Анева.

  Тя уточнява, че обичайно в офисите на Endava по света работят между 300 и 500 професионалисти, но на места като в Румъния могат да достигнат и до 1400. 

  Даниела Анева работи в сферата на човешките ресурси от 1998 година, като вече 10 години заема ръководни позиции в международни компании от различни сектори. Има управленски опит и в консултантския бизнес в сферата на човешките ресурси, бизнес консултирането и създаването и въвеждането на франчайзинг модели. В портфолиото от проекти, по които е работила са марки като IHG, KFC, Burger King, Starbucks, Pizza Hut, H&M, Festo, Deichmann, Holiday Inn, Happy Bar&Grill и др. 

  Даниела Анева и първият сертифициран ICF коуч в България и организира първата обучителна програма на Международната коучинг федерация у нас. Има Магитърска степен по Управление на човешките ресурси от УНСС. Притежава и професионален сертификат за най-високото ниво на акредитация на Института по развитие на хора в Англия - Chartered MCIPD. 

  Еndava e международна компания за предоставяне на IT услуги. Вече 16 години обслужва световни лидери от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма. Разполага с мрежа от офиси в САЩ (с основен център в Силиконовата долиа) и Европа (Лондон, Франкфурт, Амстердам и др.) с над 3700 висококвалифицирани специалисти. Стратегическите центрове на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия. През годините Endava се утвърждава като предпочитан работодател с редица на награди на пазарите, на които оперира.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  ЕК заплаши да глоби Microsoft заради AI рискове в търсачката Bing
  Брюксел е разтревожен от рисковете от "халюцинации" и разпространението на deepfakes
  преди 10 часа
  БАН: Членството в еврозоната може да се отложи и след 2025
  Инфлацията постепенно ще намалява, но ще бъде по-висока от обичайната през предходното десетилетие
  преди 12 часа
  София Тех Парк ще е домакин на South East European Innovators Challenge
  Инициативата е на алианс от научно-технологични паркове в Югоизточна Европа
  преди 13 часа
  Нови 80 млн. лв. за заплати във висшето образование у нас
  Повишението ще обхване 33 държавни университети