петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2053 прочитания

    Над 800 доброволци ремонтираха училището за деца с увреден слух в София

    TELUS International Europe инвестира 120 000 лв. в подобряването на средата за учениците
    11 септември 2017, 11:18 a+ a- a

    Над 800 доброволци се включиха в осмото издание на инициативата „TELUS Ден на подкрепа“ на 9 септември и ремонтираха училището за деца с увреден слух в София. Инициативата е част от глобалната доброволческа кампания на TELUS International, която вече 11 години, обединява над 31 000 участници от всички страни, в които компанията оперира. 

    За втора поредна година TELUS International Europe организира доброволческата дейност и финансира ремонта в училището за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ в София. 

    В продължение на свършеното миналата година, над 800 служители на компанията, приятели и ученици от училището, сглобиха нови мебели, боядисаха стените в училището и общежитията, засадиха дръвчета, окосиха тревните площи и почистиха района. Допълнително бяха подменени 98-те легла в училищното общежитие, 21 врати и подовите настилки. Специална част от проекта бе пълното реновиране на три игротеки. В преобразяването на училището компанията инвестира 120 000 лв.  

    Събитието се осъществява в партньорство с фондация „Заслушай се“ и има за основна цел да подобри материалната база, давайки на децата по-добри условия на живот и образование. 

    „Днес, ние не просто обновяваме училище, ние изграждаме красиво място, където децата със слухови увреждания могат да изживеят едно по-щастливо бъдеще и да имат същите възможности, както всеки друг. Освен това споделяме нашето послание към обществото, че всички можем и трябва да направим повече“, сподели Джефри Пюрит, президент и главен изпълнителен директор на TELUS International.
    „Миналата година поставихме основите на един по-добър живот за учениците от ССУ „Проф. д-р Дечо Денев“. Сега сме тук, за да надградим и да довършим започнатото. Когато виждаш смисъла в това, което правиш, и най-тежката работа ти се отдава с лекота! Това е ефектът „предай нататък“. Смисълът на нашите усилия е в усмивките на повече от 500 деца, които ще намерят едно по-добро място за образование и развитие“, каза пред доброволците Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

    TELUS International Europe стартира „TELUS Ден на подкрепа“ в България през 2013 г. Като част от инициативата досега, компанията е инвестирала в обновяването на училището за деца със зрителни увреждания "Луи Брайл" в София и ремонт на комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив. От 2016 г. всички доброволци работят за обновяване на две от трите български училища за деца с увреден слух - "Проф. д-р Дечо Денев" в София и "Проф. д-р Стоян Белинов" в Пловдив.

    За петте години, през които тази инициатива се провежда, TELUS International Europe инвестира над 500 000 лв., подобрявайки средата за над 1000 деца в България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 33 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 4 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 4 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март