вторник, 26 март 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4085 прочитания

  Приемът в програмата Telerik Academy Alpha с Java е отворен

  За първи път акцент в програмата на Телерик Академия е Java – един от най-използваните езици за програмиране
  03 януари 2018, 10:02 a+ a- a

  Телерик Академия обяви днес, че приемът в професионалната програма с фокус върху Java, която ще се проведе в периода март-септември 2018 г., е вече отворен.

  Кандидатите за Telerik Academy Alpha е необходимо да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Телерик Академия до 23 февруари и да се явят на входен изпит с Java. Основните изисквания към желаещите са да имат навършени 18 г., базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в ИТ сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн.

  За първи път акцент в програмата на Телерик Академия е Java – един от най-използваните езици за програмиране с общност от над 10 млн. софтуерни разработчици в глобален мащаб и с над 15 млрд. устройства, работещи с него. Участниците в Telerik Academy Alpha ще получат търсените от бизнеса в България технологични умения и задълбочена практическа подготовка с езика, като се обучават в малки групи, с индивидуален подход на преподаване и под менторството на лекторите на Академията и външни специалисти с дългогодишен опит в създаването на софтуер.

  „Много от водещите компании у нас базират своите решения на Java, което поражда недостиг на специалисти в областта. Като предоставяме обучение по програмиране от световно ниво, искаме да помогнем на компаниите, с които си партнираме, да намерят необходимия талант, както и на мотивираните млади хора да стартират успешно своята кариера в България“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър, Професионална Телерик Академия.

  Успоредно с технологичната подготовка, която курсистите придобиват като работят по проекти и в условия, наподобяващи реалната работна среда, те развиват личностните и комуникационните си умения. В края на обучението участниците са завършени специалисти, които могат бързо да се реализират успешно на пазара на труда.

  „Telerik Academy Alpha беше най-добрият възможен старт за моето кариерно развитие. От една страна получих много добра техническа подготовка, защото научих не само как да пиша код, но и как да мисля като програмист. А от друга надградих личностните си умения, което е изключително полезно както сега, така и за бъдещата ми реализация“, коментира Илия Дамянов, курсист, завършил Telerik Academy Alpha.

  Първото издание на Telerik Academy Alpha стартира през юни 2017 г. след отделянето на Академията като самостоятелна образователна организация и в отговор на нуждата на ИТ сектора от нов талант, който разполага с отлични технологични знания, практически и личностни умения. Java обучението е третото издание от новата програма, в която над 100 души са се обучавали присъствено до момента. Близо 30% от завършилите първото ѝ издание започват работа в рамките само на 3 седмици след края на програмата.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  От 2022 новите коли в ЕС ще са с повече системи за безопасност
  Вижте какви ще са новите задължителни устройства за безопасност
  преди 6 часа
  Красимир Първанов подаде оставка като зам.-министър на енергетиката
  Това е третата оставка заради скандала с апартаментите
  преди 7 часа
  Пак удължават срока за приемане на оферти за концесията на летище София
  Промяната в срока на подаване на заявления e свързана с изменения в Документацията за концесията
  преди 9 часа