петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    13019 прочитания

    IT JOBS in BG: C# Developer

    Какви са отговорностите, технологиите и възнагражденията за тази позиция, научете от Ивайло Желев - Training Team Lead в СофтУни
    24 април 2018, 12:58 a+ a- a

    Ивайло Желев - Training Team Lead в СофтУни

    Технологичният сектор е един от най-активните, търсенето на хора е огромно, а предлаганите възнаграждения сред най-високите у нас. 

    За да сме полезни за всички, които се интересуват от ИТ сферата, но все още не са избрали направлението и технологиите, към които да се насочат, ще разкажем за някои от най-популярните позиции в бранша.  Какви умения и отговорности се изискват, какви технологии се използват най-често и какви са типичните стартови възнаграждения, които предлагат компаниите в България. 

    Ивайло Желев - Training Team Lead в СофтУни ще ни разкаже в какво се състоят отговорностите и изискванията за позицията C# Developer.

    Кои са основните изисквания, за да стартираш на позицията C# Developer?

    Основните изисквания на един C# Developer, чисто технически са да познава .NET Framework-а добре, да знае как работят отделните компоненти на Framework-а отдолу. Също така се изисква добро познание на принципите на обектно-ориентираното програмиране, както и конвенциите за качествен код. Без тези двете няма как да се стигне дори до класиране за интервю. Освен тези изисквания навлизат и вече малко по-конкретните изисквания, които главно зависят от компанията и това, което тя търси. По-често срещаните са- познания в работата с бази данни, главно Microsoft SQL Server, добри познания в работа с технологии за изграждане на клиентски интерфейс – HTML, CSS, JavaScript (в частност и JQuery), добри познания в работата с ASP.NET Framework-а и изграждането на Back-End частта на едно приложение.

    Освен техническите изисквания има и малко по-личностно настроени изисквания. Например: желание и възможност за развитие на техническите познания, способност за ефикасна работа в екип, комуникативност и разбираемост, и други… Нормално е компаниите да изискват хора, които биха „паснали“ с екипа.

    Какво са отговорностите на един C# Developer?

    Отговорностите на един Developer, независимо от технологията, в повечето случаи са едни и същи:

    - Да изгражда качествено инфраструктурата на приложенията, върху които работи;
    - Да оформя, изгражда, и поддържа ефикасен, преизползваем, и сигурен код;
    - Да осигурява максималните възможни качество, бързина и техническо изпълнение на приложенията;
    - Да идентифицира проблемите и техническите дефекти, и да разработва решения за тях;
    - Да предвижда възможни гранични случаи и да предприема защитни мерки срещу тях;
    - Да помага и да се съвместява с останалите членове на екипа;
    - Да уважава и подкрепя целите и политиката на компанията, в която работи;

    С какви технологии борави един C# Developer?

    Технологиите, с които борави един C# Developer, доста зависят от средата, в която работи. Различните проекти имат различни технологични изисквания, които реално определят технологиите, които ще бъдат използвани. На клиентската част (Front-End) технологичните инструменти, които най-често се използват, са HTML, CSS, JavaScript, както и множеството библиотеки и платформи за приложения като React.js, Angular и т.н. На сървърната част (Back-End) технологичните инструменти, които най-често се използват, са ASP.NET Framework-а за изграждането на самата инфраструктура на приложението, Entity Framework- за връзка с базата данни, Microsoft SQL Server- за изграждането на базата данни и т.н. 

    Какво e възнаграждението на един C# Developer в България? 

    Възнаграждението на един C# Developer зависи много от компанията, в която работи, позицията, на която се намира, длъжностите които поема, и като цяло доста останали фактори. Ако се абстрахираме от останалите фактори, с цел да погледнем от абстрактна гледна точка, то най-простият отговор е да зависи от позицията, на която се намира като ниво. (Junior, Mid, Senior). Един Junior C# Developer взима средно около 2000 – 4000 лева на месец. Един Mid-Level C# Developer взима средно около 3000 – 5000 лева на месец. Заплатата на един Senior C# Developer тръгва от 4500 нагоре на месец. Относно стажантските позиции там е доста относително, тъй като има платени и неплатени стажове.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 29 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 4 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 4 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март