сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1204 прочитания

    Българи ще обучават ИТ специалисти в Microsoft University Norway

    07 септември 2018, 09:33 a+ a- a

     

    Български експерти са избрани да обучават ИТ специалисти в Microsoft University Norway (MSU). Това е образователна програма, инициирана в отговор на огромното търсене на Майкрософт компетенции и недостига на квалифицирани кадри в непрекъснато разширяващия се пазар на информационните технологии.

    Целта на MSU е в рамките на шест седмици интензивно обучение да се обучат и сертифицират специалисти, които непосредствено след завършването на университета да имат компетенцията, необходима за работа в компании партньори на Майкрософт Норвегия. Програмата дава не само възможност за работа в една истински динамична индустрия, но и уникален опит, който ще бъде търсен в дългосрочен план.

    Участниците са седемнадесет, разпределни в две групи. Организаторите на MSU ги поверят за обучението на българските топ експерти – Маргарита Наумова и Иван Донев. Инструкторите ще подготвят участниците за сертификация в областта на Microsoft Data Platform BI и Advanced Analytics, ще разработват за тях практически сценарий.

    “За нас е голяма чест да подготвим и проведем програмата за BI Advanced Analytics в тазгодишното издание на MSU. Успехът ни от миналата година създаде атмосфера на доверие в норвежките ни партньори и те без колебание повериха тази задача на нашия екип отново и в по-голям мащаб. Предизвикателствата са много и програмата е тежка, но дисциплината и мотивацията на норвежките студенти са впечетляващи. Удоволствие е да виждаш израстването им пред очите си и да станеш част от тяхната професионална кариера", коментира Маргарита Наумова. Тя е основател на Инспирит и SQL Master Academy, добре познат експерт в областта на SQL Server. Наумова ще има честта да бъде част от лекторския екип на MSU за втора поредна година.

    „Предизвикателно, отговорно, натоварващо и награждаващо – това е MSU за мен тази година. За пръв път имам честта да съм част от екипа лектори в програмата и преди да започна не подозирах какво точно следва. Енергията, мотивацията, желанието и разнообразният профил на студентите е нещо, с което досега лично не съм се сблъсквал в дългогодишния си опит на консултант и трейнър. Не е лесно нито за студентите, нито за нас, но заедно се учим, заедно напредваме и постоянно ги виждам как попиват нови знания и стават все по-запалени по технологията. Именно това е най-зареждащото в тази програма“, посочва Иван Донев. Той е част от консултантския екип на Инсирит и лектор в SQL Master Academy. Донев ще участва за първа година в MSU, като ще поеме обучението на едната от групите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 12 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 13 часа
    преди 13 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 16 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 16 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд