вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1425 прочитания

    Пощенска банка и SoftUni ще подготвят младите хора за професиите на бъдещето

    Двете организации обявиха старта на своето стратегическо партньорство
    11 септември 2018, 13:35 a+ a- a

    Пощенска банка стартира в навечерието на новата учебна година съвместен проект със СофтУни (SoftUni) в подкрепа на българското образование, съобщават от финансовата институция. Той включва различни активности за подготовка на младите хора за професиите на бъдещето и реализация в България.

    Със стратегическото партньорство двете организации имат за цел да насърчат студентите да развият потенциала си като IT и дигитални лидери, подготвени за динамично променящата се среда и новите тенденции в банкирането. 

    В рамките на партньорството курсистите от най-големия образователен център за IT и дигитални технологии в България ще имат възможност да работят по реални проекти и казуси на Пощенска банка. Те ще могат да обсъждат своите идеи и планове за собствен бизнес с експертите, да предлагат и разработват различни дигитални решения за реализация в банката, като някои от тях лично ще участват в тяхното интегриране. В допълнение, партньорството дава възможност за професионална реализация в банката на завършилите студенти от СофтУни. Те ще могат да се присъединят към екипите на специализираните отдели на Пощенска банка за разработване на дигитални иновации, като статистици, анализатори, специалисти по дигитален маркетинг и комуникации, специалисти по цифрови продукти и други. Всички желаещи студенти от университета ще могат да се включат и в Innovation Lab на Пощенска банка.

    „С партньорството със СофтУни целим да подготвим младите хора да се включат в реалния бизнес веднага след завършване на университета. От нас, хората от бизнеса, зависи да създадем средата, която да отключи креативността, любознателността и потенциала им, даваща им едно по-добро бъдеще и стимулираща ги да останат да работят у нас. Знаем, че в лицето на СофтУни имаме един силен партньор, с който смело ще работим не само за бъдещето на банкирането, но и за бъдещето на младите хора“, коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка. 

    „Партньорството между СофтУни и Пощенска банка е стратегическо и обединява сферите на информационните и дигитални технологии, образованието и банковия сектор. Сътрудничеството между нашите две институции ще обхваща съвместна работа по различни образователни проекти и други инициативи, чрез което заедно ще създадем нова добавена стойност, подпомагайки развитието и кариерния път на бъдещите експерти. Щастливи сме от това партньорство, защото то за пореден път доказва, че образованието и бизнесът могат да работят успешно ръка за ръка в създаването на една по-конкурентна среда и по-силна икономика“, коментира Иван Ненков, CEO на СофтУни.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка
    преди 2 часа
    Японската Nidec с втора инвестиция у нас
    Nidec Instruments откри научно-развоен изследователски център в София
    преди 2 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 66% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-февруари 2024 са от Италия, Нидерландия и Гърция
    преди 3 часа
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес
    преди 19 часа
    С 1 софийска заплата може да си купите 1 кв.м. жилищна площ в столицата
    Търсенето ще остане голямо, а ръстовете в цените ще бъдат малко над очакваните нива от 5-10%, сочи анализ на Bulgarian Properties
    преди 20 часа
    Lidl открива аутлет магазин за нехранителни стоки
    Селекцията от продукти се различава от останалите обекти