петък, 16 ноември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1508 прочитания

  Този 100-годишен метод предлага как да направим дните си по-продуктивни

  Стратегията намалява напрежението от вземането на решения, спестява време и ни подтиква да приоритизираме целите си
  14 септември 2018, 16:09 a+ a- a

  Планирането и оптимизирането на работния график е изключителна важност, ако искаме да извлечем най-доброто от всеки работен ден. Интересна идея как да направим това ни дава методът „Айви Лий“, който датира от 1918. Айви Лий е консултант по продуктивност, който е нает от основателя на Bethlehem Steel Corporation Чарлз Шваб, за да подобри ефективността на бизнеса. Първоначално Лий предлага своя метод безплатно, но Шваб е толкова доволен от резултатите, че му връчва чек за $25 000 (които се равняват на около $400 000 днес).

  Макар и зародил се като подход за повишаване на бизнес ефективността, методът може да бъде приложен и от всеки един човек, който се стреми да повиши продуктивността си. Какво се изисква? Да отделяме всяка вечер не повече от 15 минути, за да записваме шестте най-важни задачи, които трябва да свършим на следващия ден. Важното е да ги подреждаме по-важност и да не надвишаваме този брой. На следващия ден започваме да изпълняваме задачите една след друга, като започваме с най-значимата. Всяка незавършена задача се прехвърля в списъка за следващия ден. 

  Стратегията работи, защото намалява напрежението от вземането на решения, спестява време и ни подтиква да приоритизираме целите си. Започваме деня с ясната идея върху какво ни предстои да работим, вместо да губим ценно време и енергия за вземане на решения всяка сутрин.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Над 28 милиона касови бележки са регистрирани в Лотарията на НАП
  Остават 20 дни до тегленето на голямата награда от 50 000 лева
  преди 3 часа
  преди 4 часа
  Как технологиите промениха аутсорсинга и какво означава това за специалистите в сектора?
  Вижте какви са наблюденията на технологичната компания „Тек Експъртс“
  преди 5 часа