сряда, 19 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7560 прочитания

  За да промените живота си, вярата ви в самите вас трябва да бъде по-голяма от страха

  Единственият провал е да се откажеш, всичко останало е просто събиране на информация...
  27 декември 2018, 13:36 a+ a- a

  Нещата са прости – ако достатъчно силно искате нещо и сте решени да го постигнете, ще успеете. Правили сте го и преди -  сваляли сте килограми, получавали сте работа, купували сте къща, отказвали сте се от лош навик, влизали сте във форма, канили сте някого на среща, ръсили сте се за билети на първия ред, пускали сте дълга кога – трябва само да си припомните, че може да постигнете всичко, дори нещата, които в настоящето ви изглеждат невъзможни.

  По света има безброй хора, които се радват на живота, за който вие мечтаете, и много от тях не могат да ви стъпят и на малкия пръст по талант и способности. Тайната на техния успех се крие в това, че са решили да постигнат целта си, захвърлили са изтърканите стари оправдания и са променили лошите си навици. Как и вие може да го направите?

  Вижте какво съветва известният мотивационен лектор Джен Синсеро, автор на „Ти си върхът“  („Хермес“): 

  1. Искайте го много силно. Решението ви трябва да бъде подплатено  с наистина огромно желание, защото иначе в момента, в който нещата загрубеят, ще се откажете. Ако се каните да преодолеете сериозни пречки по пътя към целта, не се задоволявайте с едно желание.  Трябва да кипите от хъс и да се вкопчите в желанието си като истински питбул. За целта обаче трябва да сте пределно честни по отношение на това какво искате да правите, а не  какво трябва да правите; да вярвате, че то е по силите ви, независимо дали обективните обстоятелства са във ваша полза, и да действате.

  Джен Синсеро 

  2. Станете наистина добри в това. Да вземете решение означава буквално да си отрежете пътя назад. Нищо чудно, че толкова хора се ужасяват от перспективата! Страхът да не вземат погрешно решение е толкова непреодолим за някои хора, че те развиват навика:

  А) да се лутат напред-назад, парализирани от съмнения и ужас, и накрая криво-ляво да се спрат на „решение“, което продължават да променят отново и отново;

  Б) да вземат прибързани решения, без да спрат да се замислят и да се вслушат в чувствата си;

  В) да не правят нищо или да се разпиляват в различни посоки, ужасени от мисълта, че ако изберат едно, ще изпуснат друго, и така в крайна сметка изпускат всичко.

  В общи линии те решават никога да не вземат решение, защото не искат да сгрешат. Вземането на решение е освобождаване. Нерешителността е мъчение. 

  3. Без уговорки. Ако решите да се откажете от цигарите, дори и не си помисляйте да шикалкавите с уговорки от сорта на: „Е, какво лошо има в това за запалвам от време на време по някоя цигара?“. Иначе ви е спукана работата. Решенията ви трябва да бъдат непоклатими, защото ако си оставите възможност да клинчите, няма да усетите как ще се озовете в изходна позиция. Смисълът на вземането на решение е да спрете да си губите времето и да продължите напред, а не да търсите начин да изкръшкате.

  4. Упорствайте. Някога сътрудничех на едно списание за предприемачи и  интервюирах най-известните и успешни бизнесмени. Когато ги попитах каква е тайната на успеха им, болшинството от тях отговаряха – упорството. Опитвайте до последно. Направете така, че на спънките, оправданията, страховете и съмненията да им писне от вас и накрая да си кажат: „Ох, пак ли ти? Боже, добре, печелиш, а сега се махай от очите ми“.  За да промените живота си и да заживеете както никога преди, вярата ви в чудесата и в самите вас трябва да бъде по-голяма от страха.  

  5. Обичайте себе си. Вие може да постигнете всичко.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 34 минути
  преди 40 минути
  Volkswagen разработва собствена операционна система
  Vw.os ще замени софтуер, който компанията лицензира от 200 доставчика
  преди 2 часа
  Facebook представи криптовалутата Libra
  Тя ще влезе в обръщение през 2020
  преди 17 часа
  Херо Мустафа е новият посланик на САЩ у нас
  Тя ще замени Ерик Рубин, чийто мандат изтича