петък, 19 април 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  982 прочитания

  Телерик Академия с нов прием за програмите си за ИТ кариерен старт

  До 15 април желаещите могат да кандидатстват в две от програмите Telerik Academy Alpha - с Java и .NET
  12 февруари 2019, 09:09 a+ a- a

  Телерик Академия обяви, че стартира приема за Telerik Academy Alpha с Java и .NET. Програмите ще започнат съответно на 27 май за Java и 10 юни за .NET и са с продължителност 6 месеца. Кандидатстването е отворено през сайта на Телерик Академия.

  Липсата на достатъчно и добре подготвен технологичен талант продължава да бъде сред водещите предизвикателства за бизнеса. Според доклад на Европейската комисия недостигът на ИТ специалисти в Европа се очаква да нарасне до 500 хил. души през 2020. Междувременно в България всяка втора компания от сектора планира 25-50% ръст през годината, но прогнозата за цялата индустрия е само 10% ръст поради липса на достатъчно кадри, сочи проучване на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Програмата за подготовка на младши технологичен талант - Telerik Academy Alpha, адресира тези тенденции като създава отлично подготвени специалисти за цялата индустрия.

  „Динамичното развитие на ИТ екосистемата предопределя и нуждата от кадри, които да я захранват. Това създава изключителни възможности за кариерен старт в една от най-перспективните индустрии у нас. За да бъдат успешни и високоценени специалисти сега и в бъдеще, навлизащите в сферата е необходимо да разполагат с търсените от бизнеса технологични умения и практически опит, мислене с фокус върху разрешаването на проблеми и отлични личностни и комуникационни умения. Тези качества и умения развиваме с програмата Telerik Academy Alpha”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Участниците в Telerik Academy Alpha преминават интензивна практическа подготовка с продължителност 6 месеца. Освен че имат 440 ч. присъствени обучения, те работят индивидуално и в екип по софтуерни решения с нарастваща сложност и създават финален проект с участието на бизнеса. Така курсистите усвояват ключови умения и най-новите технологии в областта на програмирането в условия, наподобяващи реалната работна среда. Обученията се водят от водещи технологични лектори с дългогодишен опит в софтуерната индустрия и реализирането на ИТ трейнинги и се провеждат в малки групи по 40-45 души, предоставящи възможност за индивидуален подход на преподаване. Заедно с това участниците преминават практически обучения за развитие на личностните и комуникационните им умения и подготовка за кандидатстване за работа. В резултат 70% стартират своята ИТ кариера до два месеца от завършването си, след което и останалите.

  Желаещите да се обучават в Telerik Academy Alpha могат да избират между едни от най-популярните софтуерни технологии в глобален мащаб - Java и .NET. За целта е необходимо да подадат автобиография и онлайн кандидатура на сайта на Телерик Академия до 15 април за Alpha Java и до 8 май за Alpha .NET. Следващият етап е да се подготвят и явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор: C#, Java, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python и Swift. На финала е необходимо да преминат кратък онлайн когнитивен тест. Кандидатите имат достъп до безплатни онлайн учебни материали и присъствени работилници, с които да се подготвят за кандидатстване.

  Желаещите да направят стъпка към професионална реализация в ИТ сектора, могат да научат повече за кариерните възможности и търсените от компаниите умения на 26 февруари от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в София. Тематичното събитие „Кариерен старт в ИТ“ е отворено за всички, но изисква предварителна регистрация. Посетителите ще разберат повече за програмата Telerik Academy Alpha и процеса по кандидатстване и ще се запознаят с нейни възпитаници, работещи в ИТ индустрията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 59 минути
  Стартира кандидатстването на финтех и стартъп компании в третото издание на Elevator Lab
  Българските компании могат да се включват в предизвикателството на Райфайзенбанк до 21 юни 2019
  преди 1 час
  България ще кандидатства за седалище на Европейския орган по труда
  Очаква се новата структура да стартира своята дейност до края на 2019
  преди 20 часа
  Логистичният център на JYSK България стартира до края на есента
  Дотогава компанията планира да открие поне още 5 обекта в страната
  преди 24 часа
  BILLA отвори врати в Paradise Center
  Търговската верига откри 126-ия си магазин в страната