сряда, 24 юли 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1073 прочитания

  Телерик Академия с нов прием за програмите си за ИТ кариерен старт

  До 15 април желаещите могат да кандидатстват в две от програмите Telerik Academy Alpha - с Java и .NET
  12 февруари 2019, 09:09 a+ a- a

  Телерик Академия обяви, че стартира приема за Telerik Academy Alpha с Java и .NET. Програмите ще започнат съответно на 27 май за Java и 10 юни за .NET и са с продължителност 6 месеца. Кандидатстването е отворено през сайта на Телерик Академия.

  Липсата на достатъчно и добре подготвен технологичен талант продължава да бъде сред водещите предизвикателства за бизнеса. Според доклад на Европейската комисия недостигът на ИТ специалисти в Европа се очаква да нарасне до 500 хил. души през 2020. Междувременно в България всяка втора компания от сектора планира 25-50% ръст през годината, но прогнозата за цялата индустрия е само 10% ръст поради липса на достатъчно кадри, сочи проучване на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Програмата за подготовка на младши технологичен талант - Telerik Academy Alpha, адресира тези тенденции като създава отлично подготвени специалисти за цялата индустрия.

  „Динамичното развитие на ИТ екосистемата предопределя и нуждата от кадри, които да я захранват. Това създава изключителни възможности за кариерен старт в една от най-перспективните индустрии у нас. За да бъдат успешни и високоценени специалисти сега и в бъдеще, навлизащите в сферата е необходимо да разполагат с търсените от бизнеса технологични умения и практически опит, мислене с фокус върху разрешаването на проблеми и отлични личностни и комуникационни умения. Тези качества и умения развиваме с програмата Telerik Academy Alpha”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Участниците в Telerik Academy Alpha преминават интензивна практическа подготовка с продължителност 6 месеца. Освен че имат 440 ч. присъствени обучения, те работят индивидуално и в екип по софтуерни решения с нарастваща сложност и създават финален проект с участието на бизнеса. Така курсистите усвояват ключови умения и най-новите технологии в областта на програмирането в условия, наподобяващи реалната работна среда. Обученията се водят от водещи технологични лектори с дългогодишен опит в софтуерната индустрия и реализирането на ИТ трейнинги и се провеждат в малки групи по 40-45 души, предоставящи възможност за индивидуален подход на преподаване. Заедно с това участниците преминават практически обучения за развитие на личностните и комуникационните им умения и подготовка за кандидатстване за работа. В резултат 70% стартират своята ИТ кариера до два месеца от завършването си, след което и останалите.

  Желаещите да се обучават в Telerik Academy Alpha могат да избират между едни от най-популярните софтуерни технологии в глобален мащаб - Java и .NET. За целта е необходимо да подадат автобиография и онлайн кандидатура на сайта на Телерик Академия до 15 април за Alpha Java и до 8 май за Alpha .NET. Следващият етап е да се подготвят и явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор: C#, Java, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python и Swift. На финала е необходимо да преминат кратък онлайн когнитивен тест. Кандидатите имат достъп до безплатни онлайн учебни материали и присъствени работилници, с които да се подготвят за кандидатстване.

  Желаещите да направят стъпка към професионална реализация в ИТ сектора, могат да научат повече за кариерните възможности и търсените от компаниите умения на 26 февруари от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в София. Тематичното събитие „Кариерен старт в ИТ“ е отворено за всички, но изисква предварителна регистрация. Посетителите ще разберат повече за програмата Telerik Academy Alpha и процеса по кандидатстване и ще се запознаят с нейни възпитаници, работещи в ИТ индустрията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Microsoft инвестира 1 млрд. долара в компанията за изкуствен интелект на Илън Мъск
  Целта е да се създаде изкуствен интелект, който превъзхожда човека във всички области
  преди 22 часа
  Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания
  Той обещава да изведе страната от Европейския съюз на 31 октомври със или без споразумение
  преди 20 часа
  КНСБ: Около 21% от икономиката на България е "сива"
  България е сред страните от Източна Европа с най-голям процент неформална заетост
  преди 1 ден
  Гърция намалява корпоративния данък с една трета
  Новият премиер на страната Кириакос Мицотакис обяви мерки за насърчаване на икономическия растеж