петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1989 прочитания

    Телерик Академия стартира програма за подготовка на QA инженери

    Кандидатстването е отворено до 15 април
    20 февруари 2019, 10:34 a+ a- a

    Образователната организация Телерик Академия обяви днес, че пуска изцяло нова 6-месечна програма за ИТ кариерен старт – Telerik Academy Alpha QA. Програмата ще подготвя Quality Assurance (QA) инженери - специалисти с ключова роля в ИТ индустрията, които отговарят за качеството на софтуерните решения в целия процес на разработка.

    Обучението стартира на 27 май, а кандидатстването за него е активно до 15 април през сайта на Телерик Академия. Изградена с участието на експерти от индустрията, програмата цели да въоръжи курсистите с търсените от бизнеса технологични знания, практически опит и личностни умения.

    „Търсенето на QA специалисти в ИТ сектора е наравно и понякога изпреварва това на софтуерни разработчици с популярни езици за програмиране като Java и C#. Тенденцията обхваща цялата индустрия. Виждаме го от регулярните ни разговори с нашите партньори и данните на едни от водещите сайтове за кариерни обяви. Затова разширяваме обхвата на своите програми, за да осигурим таланта, от който бизнесът се нуждае“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Формат и кандидатстване

    Програмата е подходяща за студенти и специалисти от различни области, които искат да започнат работа в ИТ сектора, но предпочитат да тестват софтуера вместо да го създават. Курсовете ще се провеждат в периода май-ноември, 2 до 3 пъти седмично от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в София. Това позволява съчетаване на участието в програмата със следване в университет и работа.

    Кандидатстването е отворено до 15 април и включва три етапа. Първият е регистрация и подаване на автобиография през сайта на Телерик Академия, вторият е преминаване на онлайн когнитивен тест, а третият - явяване на входен изпит по програмиране. Изпитът изисква базови познания по програмиране, които кандидатите могат бързо да усвоят с безплатните онлайн материали и присъствени работилници на Телерик Академия.

    Практически умения и най-добри практики

    Програмата Telerik Academy Alpha QA се състои от 5 модула с фокус върху практиката. През първите два участниците ще овладеят един от най-популярните програмни езици – Java, принципите на обектно-ориентираното програмиране и създаването на качествен код.

    През втората част те ще усвояват ключови методологии и инструменти за осигуряване на качеството на софтуера, използвайки водещи практики за ръчно и автоматизирано тестване за всички видове устройства - десктоп, уеб и мобилни.

    В последния модул курсистите ще тестват в условия близки до реалната работна среда финалните проекти на разработчиците, които се обучават в Telerik Academy Alpha с Java. Програмата развива също личностните и комуникационните умения на участниците, както и ги подготвя за кандидатстване за работа и интервю. Завършилите могат да стартират кариера в една от водещите компании-партньори на Телерик Академия или в друга компания от ИТ сектора.

    Професия QA специалист

    QA специалистите следят за изпълнението на всички изисквания към софтуера, откриването и коригирането на грешки и осигуряването на безпроблемно потребителско изживяване. Ролята изисква комбинация от задълбочени познания в сферата на софтуерното тестване, опит в програмирането и отлични комуникационни умения. Програмата Telerik Academy Alpha QA изгражда този холистичен профил с акцент върху технологичните умения, работата по практически казуси и развитието на личностните умения на участниците.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 14 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 16 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 17 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 19 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк