сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3136 прочитания

    Телерик Академия стартира програма за подготовка на UX/UI дизайнери

    Обучението стартира на 24 юни и е с продължителност три месеца
    10 април 2019, 10:55 a+ a- a

    Образователната организация Телерик Академия обяви днес, че пуска първата цялостна програма за подготовка на UХ/UI дизайнери и успешен кариерен старт в ИТ сектора. Тя стартира на 24 юни и е с продължителност три месеца, а приемът за нея е отворен до 19 май през сайта на Телерик Академия.

    Програмата Telerik Academy Alpha UX/UI е разработена съвместно с водещи експерти в ИТ сектора, представители както на големи международни компании, така и на дигитални агенции и млади организации. Тя развива търсените от компаниите умения и опит в сферата на потребителското преживяване (User Experience/UX) и потребителския интерфейс (User Interface/UI). Обученията ще се водят основно от Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигиталната агенция HYPE, лектор и трейнър по UX/UI с над 10 г. опит в областта. Участие ще вземат и външни експерти, сред които Светлин Николаев, UX директор, и Антоанета Цанева, ръководител UX дизайн в Progress, Костадин Кушлев, старши мениджър UX, и Валентин Ликьов, продуктов дизайнер във VMware, Георги Линков, изпълнителен директор на Studio Х, и други.

    След завършване участниците ще получат сертификат от Телерик Академия, с който ще могат да стартират кариера като младши UX/UI дизайнери. Професията и възможностите за реализация ще бъдат представени в рамките на кариерно събитие на 24 април от 19:00 ч. в Телерик Академия. Входът е свободен, но с предварителна регистрация.

    „С развитието и узряването на ИТ сектора, нуждата от специалисти вече излиза много извън рамките на софтуерните разработчици. Все по-голям е интересът на бизнеса към UX и UI дизайнери, особено за създаването на приложения и продукти. Такива специалисти обаче отсъстват от пазара на труда, т.к. липсва задълбочена практическа подготовка в областта. С Telerik Academy Alpha UX/UI ще променим това. Надграждайки квалификацията на специалисти и студенти с опит в дизайна, ще им помогнем да стартират кариера в една от най-динамичните и перспективни индустрии в България, а на компаниите – отново да намерят правилния талант“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Кандидатстване

    Програмата е подходяща както за специалисти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства, така и за студенти и наскоро завършили. Компании, които искат да преквалифицират или надградят познанията на свои служители, могат също да ги запишат в програмата. И в двата случая, от кандидатите се изисква да подадат кратка биография и свое портфолио или примерен криейтив проект до 19 май през сайта на Телерик Академия. На база на цялостното представяне ще бъдат селектирани кандидатите, които ще преминат към втория и финален етап от приема – интервю с трейнъри на Академията.

    За Telerik Academy Alpha UX/UI

    Обученията ще се провеждат 3 пъти седмично вечер, в периода 24 юни – 25 септември. Това позволява участниците да съчетават програмата безпроблемно със следване и работа. В рамките на три месеца курсистите ще усвоят ключови умения за изграждане на дигитални преживявания за всеки вид устройство и екран. Те ще овладеят целия спектър от UX и UI активности и процеси: проучване, създаване на стратегия и прототип и разработка на цялостен дизайн за дигитален продукт.

    Професия UX и UI дизайнер

    Специалистите в областта на потребителското преживяване и интерфейс играят ключова роля в технологичните компании.

    • UX дизайнерите са фокусирани изцяло върху потребителското преживяване – как работи даден дигитален продукт, как го използват хората и как този процес може да бъде подобрен.

    • UI дизайнерите отговарят за това всеки потребителски контакт с продукта да отговаря на заложените UX цели. Те определят моделите на интеракция, визуалната архитектура и създават прототипи.

    За Telerik Academy Alpha

    Програмите Telerik Academy Alpha са интензивни обучения за ИТ кариерен старт с фокус върху практиката. Традиционно 70% от възпитаниците започват работа до 1-2 месеца от края на програмата, след което и останалите. През 2019 г. Телерик Академия за първи път стартира 5 различни програми – за обучение на програмисти с водещите технологии .NET, Java и JavaScript, за QA инженери, отговарящи за качеството на софтуера, както и за UX/UI дизайнери. Приемът за всички тях е отворен в момента. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 минути
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 47 минути
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 3 часа
    преди 5 часа
    преди 7 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 8 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите