вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5247 прочитания

    IT JOBS in BG: SEO специалист

    Какви са отговорностите, технологиите и възнагражденията за тази позиция, научете от Иван Петров - SEO Team Lead в SoftUni Digital
    21 юни 2019, 14:30 a+ a- a

    Иван Петров - SEO Team Lead в SoftUni Digital

    Технологичният сектор е един от най-активните, търсенето на хора е огромно, а предлаганите възнаграждения - сред най-високите у нас. 

    За да сме полезни за всички, които се интересуват от ИТ сферата, но все още не са избрали направлението и технологиите, към които да се насочат, ще разкажем за някои от най-популярните позиции в бранша.  Какви умения и отговорности се изискват, какви технологии се използват най-често и какви са типичните стартови възнаграждения, които предлагат компаниите в България.

    Иван Петров е SEO Team Lead в SoftUni Digital и работи в множество направления в тази сфера. Срещнахме се с него, за да ни разкаже подробности за позицията „SEO специалист“. С какво се занимава SEO специалистът, какви умения са необходими, за да се реализираш в сферата, какво е приблизителното заплащане и още полезна информация. 

    Иван, ще ни разкажеш ли повече за ролята на SEO специалиста?
    Често SEO специалистът обхваща много направления в дигиталния маркетинг, някои от които Google Analytics, Google Ads, той изготвя стратегии за оптимизация и ги изпълнява/имплементира. Нерядко е важно да има базови познания по програмиране, тъй като оптимизацията често включва писане на код. Като цяло, работата е динамична и всеобхватна, някои хора специализират повече в едно или две направления, други обхващат всички наведнъж.

    Какви лични умения е необходимо да има един SEO специалист, които биха му помогнали в работата?
    На първо място - търпение, защото оптимизацията е дълъг и постоянен процес, отнема време да достигнем до краткосрочните си цели и е необходимо да сме регулярни, за да ги поддържаме. На второ място е желанието – ако не си сигурен, че това е твоята сфера, посети курс, семинар, прочети някоя книга. Пробвай – така ще разбереш дали подобна работа би ти доставяла удоволствие и дали си струва да инвестираш голямо количество време в обучение и работа в областта. Но това важи за всички професии, разбира се. И може би и комплект от аналитични умения и логическо мислене – те определено биха били полезни в голяма степен за повечето SEO специалисти.

    Какви са перспективите за развитие на кариера в SEO сферата?
    В България SEO-то е популярно от доста време вече, но пък тепърва достига и до малкия бизнес и навлиза все по-засилено и в големите компании. Смятам, че бъдещето на сферата е положително и възможностите ще се увеличават все повече. 

    Какво е приблизителното възнаграждение за професията SEO специалист?
    Трудно е да се даде точен отговор, аз мога да споделя единствено личния си опит. Смятам, че заплащането е добро, като много зависи от това в каква степен притежаваш задълбочени знания в сферата, включително опит. Като при всички други професии – и тук заплащането е по-високо за по-напредналите специалисти. Но в SEO можеш да се развиваш в няколко посоки, във всяка от които заплатите варират малко или много. 

    Вижте още:
    IT JOBS in BG: Email Marketing експерт
    IT JOBS in BG: Python Developer
    IT JOBS in BG: Графичен дизайнер/Уеб дизайнер 
    IT JOBS in BG: Експерт по дигитален маркетинг
    IT JOBS in BG: Java Developer
    IT JOBS in BG: Blockchain developer
    IT JOBS in BG: C# Developer
    IT JOBS in BG: PHP Developer 
    IT JOBS in BG: JavaScript Developer

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 2 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 3 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 6 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ
    преди 7 часа
    OpenAI навлиза в Азия
    Първият офис в региона е в Япония
    преди 9 часа