понеделник, 22 юли 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1229 прочитания

  Какво правите в името на мечтите си?

  Една история, която ще ви мотивира да направите нещо...
  04 юли 2019, 14:03 a+ a- a

  Легендарният Боб Хоуп (известен американски комик) разказва, че още от дете мечтаел да играе в киното. Бил известен и добре приеман комик в треторазредните клубове, но мечтаел за големия екран.

  Веднъж негов познат, която вярвал в таланта му, му издействал малка роля във филм на „Уорнър Брадърс“. Състояла се от едва две фрази и 52-секундна поява на екрана, като през половината от времето стоял в гръб, но за Боб това било сбъдване на най-амбициозната му мечта. Много му харесвало да играе във филми. Какво да направи, за да го извикат отново?

  В продължение на седмици Хоуп чакал да му предложат нов договор, но чудото не ставало. Киното било страхотно, но той трябвало да работи, за да си изкарва прехраната. Не можел да стои и да чака късметът да потропа на вратата му. Затова приел да работи като гастролиращ комик в стотици барове надлъж и нашир из САЩ.

  Трябвало да привлече вниманието на директорите на кастинга върху себе си, но как? Внезапно му хрумнала една идея. От всеки град, в който гастролирал щял да праща по две-три писма до „Уорнър Брадърс“. Във всяко щяло да пише горе-долу следното: „Гледах „този и този“ филм и много ми хареса. Кой е младежът, който се появява в края на филма? Роден е за актьор. С приятелите ми бихме искали да го видим скоро в някой филм.“ И  всяко писмо щях да подписва с различно име. Седмица след седмица актьорът пращал писма от всеки град, в който гастролирал.

  Хоуп разказва, че голяма част от онова, което печелел от представленията, харчел за марки, но се успокоявал с мисълта, че това е вложение, а не разход.

  Идеята и усилията му били възнаградени. След три месеца, когато вече бил обиколил над 40 града и изпратил над сто писма, от „Уорнър Брадърс“ го извикали, за да му предложат роля в следващия си филм.

  В деня на подписването на договора Хоуп попитал уж между другото, за да оцени успеха на стратегията си: „Кое ви накара да се спрете на мен?“.  Един от братята Уорнър му отговорил: „Човек, който пътува толкова и харчи толкова, за да измисля имена и да праща писма, заслужава своя шанс.“

  Из „20 стъпки напред“ от Хорхе Букай („Хермес“)

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  Комисията за защита на личните данни започна проверка в НАП
  Комисията трябва да излезе със становище до 16 август
  преди 13 часа
  „Агрополихим” ще инвестира 26 млн. лв. в завод край Девня
  Ще бъдат разкрити нови 12 работни места
  преди 13 часа
  Какви са правата ни, когато сме на път в ЕС?
  Какво трябва да знаем при отменени или закъснели полети, влакове и автобуси?
  преди 14 часа
  Фирма от Русе въведе 4-дневна работна седмица
  Все повече компании по света изпробват тази практика