понеделник, 18 ноември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1726 прочитания

  Какво правите в името на мечтите си?

  Една история, която ще ви мотивира да направите нещо...
  04 юли 2019, 14:03 a+ a- a

  Легендарният Боб Хоуп (известен американски комик) разказва, че още от дете мечтаел да играе в киното. Бил известен и добре приеман комик в треторазредните клубове, но мечтаел за големия екран.

  Веднъж негов познат, която вярвал в таланта му, му издействал малка роля във филм на „Уорнър Брадърс“. Състояла се от едва две фрази и 52-секундна поява на екрана, като през половината от времето стоял в гръб, но за Боб това било сбъдване на най-амбициозната му мечта. Много му харесвало да играе във филми. Какво да направи, за да го извикат отново?

  В продължение на седмици Хоуп чакал да му предложат нов договор, но чудото не ставало. Киното било страхотно, но той трябвало да работи, за да си изкарва прехраната. Не можел да стои и да чака късметът да потропа на вратата му. Затова приел да работи като гастролиращ комик в стотици барове надлъж и нашир из САЩ.

  Трябвало да привлече вниманието на директорите на кастинга върху себе си, но как? Внезапно му хрумнала една идея. От всеки град, в който гастролирал щял да праща по две-три писма до „Уорнър Брадърс“. Във всяко щяло да пише горе-долу следното: „Гледах „този и този“ филм и много ми хареса. Кой е младежът, който се появява в края на филма? Роден е за актьор. С приятелите ми бихме искали да го видим скоро в някой филм.“ И  всяко писмо щях да подписва с различно име. Седмица след седмица актьорът пращал писма от всеки град, в който гастролирал.

  Хоуп разказва, че голяма част от онова, което печелел от представленията, харчел за марки, но се успокоявал с мисълта, че това е вложение, а не разход.

  Идеята и усилията му били възнаградени. След три месеца, когато вече бил обиколил над 40 града и изпратил над сто писма, от „Уорнър Брадърс“ го извикали, за да му предложат роля в следващия си филм.

  В деня на подписването на договора Хоуп попитал уж между другото, за да оцени успеха на стратегията си: „Кое ви накара да се спрете на мен?“.  Един от братята Уорнър му отговорил: „Човек, който пътува толкова и харчи толкова, за да измисля имена и да праща писма, заслужава своя шанс.“

  Из „20 стъпки напред“ от Хорхе Букай („Хермес“)

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Консерваторите във Великобритания: Няма да има повече преференции за европейските емигранти
  В предизборно изявление членове на партията се заканиха да уеднаквят правилата за емиграция за всички
  преди 9 часа
  Издръжката на 4-членно семейство възлиза на 2472 лв.
  За София тя е с над 30% по-висока, показва редовният анализ на КНСБ
  преди 10 часа
  Пощенска банка финализира оперативното обединение с Банка Пиреос България
  В резултат от обединението, Пощенска банка придобива пазарен дял от над 10% по размер на активи, кредити и депозити и затвърждава позицията си на системна за пазара банка
  преди 11 часа
  Fourth се обединява с HotSchedules
  Комбинираният пакет технологични решения за управление на хотели и ресторанти вече обслужва клиенти от 120 000 обекта по целия свят
  преди 14 часа
  Xerox няма да купи HP, но HP може да купи Xerox
  Производителят на компютри определи офертата като „подценяваща“, но заяви, че ще разгледа възможността да придобие компанията за принтери